11 Comentarii

 1. George Damian 10 ianuarie 2013 la 21:23 - Raspunde

  Uşor discriminatorie atitudinea. De ce să nu-i jupuim pe milionari? De ce doar Biserica? De ce să nu-i jupuim pe medici? Sau pe proprietarii de BMW? Ai BMW? Vinde-l şi plăteşte datoria naţiunii. Sau şi mai bine: îi ucidem pe toţi inginerii (slavă Domnului, e plină ţara de ei! şi nu-s buni la nimic) şi-i facem mănuşi, clei de oase şi săpun, le vindem şi plătim datoria naţiunii.
  Poate exagerez puţin, ideea este că în momentul în care te îndrepţi doar spre o anumită categorie rişti să primeşti răspunsul “de ce eu? de ce nu tu?”. Şi ajungi la confruntare directă, ceea ce nu ne dorim.

  • TNH 10 ianuarie 2013 la 22:16 - Raspunde

   Pentru că plătim toţi deşi sunt credincioşi doar o parte, de-aia. Şi pentru că proprietarii de maşini plătesc impozit, Biserica nu, de-aia. Pentru că inginerii plătesc impozit pe salariu, Biserica nu. Medicii plătesc impozit, Biserica nu. Milionarii plătesc impozit pe avere, Biserica nu.

   Concluzie: BISERICA E SINGURA CATEGORIE DIN CÂTE AI ENUMERAT CARE NU PLĂTEŞTE NIMIC DE LA STAT, DAR IA DE LA TOŢI CETĂŢENII, INDIFERENT DE CREDINŢĂ ŞI NU DĂ NIMIC LA SCHIMB (ADMINISTRAŢIE, ŞCOLI, POLIŢIE). Cum se numeşte o organizaţie care în loc să se bazeze pe donaţiile susţinătorilor ia banii cu forţa de la cei ce nu vor să-i dea? Grupare interlopă, cumva?

   P.S. După descrierea pe care ţi-ai făcut-o pe blog aş fi crezut că te-ai prins deja care e diferenţa dintre discriminare şi echitate.

   P.P.S. Care e problema confruntărilor directe, pune capăt bârfelor, iar noi nu vrem asta? Avea dreptate cel ce spunea că suntem o naţiune de oameni moi…

 2. George Damian 10 ianuarie 2013 la 22:25 - Raspunde

  Eu sunt sigur că medicii nu plătesc impozit pe toţi banii, că profesorii nu plătesc impozit pentru meditaţii, că proprietarii de BMW-uri de 60.000 euro nu au plătit impozit nici pe 10.000 euro, că milionarii nu plătesc nici 10% din impozitele pe care le-ar datora şi tot aşa. Doar inginerii îşi plătesc corect impozitele.

  • TNH 10 ianuarie 2013 la 23:06 - Raspunde

   Nu plătesc impozite pe 100% pentru că stăm prost la aplicarea legii. Biserica este scutită prin lege. Dacă de mâine Fiscul îşi face treaba şi colectează 100%, Biserica tot nu plăteşte nimic.

   Te rog să nu-mi spui că Biserica nu are bani, dacă plănuieşte să-şi facă C.A.R. şi să-i dea cu dobândă, sigur are profit. Problema e că face bani din donaţii, pelerinaje, vânzare de obiecte de cult, expunere de moaşte, nu plăteşte nimic la stat, iar apoi ia cu japca din buzunarul tuturor ca să construiască o catedrală pe care n-o vor toţi.

 3. lupeneanul 11 ianuarie 2013 la 01:32 - Raspunde

  ar fi o chestie faina.
  sa se faca un fond unde sa plateasca cine vrea datoria externa.
  dar cine plateste sa fie scutit de taxe.( evident taxele cumulate sa nu depaseasca suma platita)

 4. Nora Vaum 11 ianuarie 2013 la 23:22 - Raspunde

  Ma bucur mult sa citesc astfel de articole si sa vad ca exista oameni care gandesc in felul acesta. Felicitari pentru articol, Robin!

 5. Mihai Todor 03 februarie 2013 la 00:52 - Raspunde

  Visezi mă. Nici peste 1000 de ani nu vor renunța românii la bisericile lor prețioase. Eternitatea în “rai” e mai lungă decât viața pe Pământ, nu? 😉

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.