4 Comentarii

  1. Alina M 08 aprilie 2015 la 13:03 - Raspunde

    Eu dacă aș fi Dumnezeu aș trimite în iad doar oamenii care se mint pe ei înșiși. Dar pentru că (probabil) nu există Dumnezeu, oamenii se descurcă foarte bine și își creează propriul iad imaginar în care se torturează psihic și emoțional pentru “păcate” inventate de oamenii care se plictiseau acum câteva mii de ani când s-au apucat să scrie textele colecționate azi nu sub formă de basme populare, cum s-a întâmplat cu alte povești, ci sub formă de carte sfântă.

    Cred că e o formă de auto-flagelare a oamenilor care de mici s-au obișnuit să fie de vină pentru lucruri pe care nu le pot controla.
    Încă n-am observat masochism mai mare decât acela de a te considera vinovat că ești muritor imperfect, fără a te gândi că Dumnezeul din basme putea să facă pomul ăla mai înalt sau să-l facă invizibil, sau chiar să nu-l pună deloc. Sau măcar să nu pună un șarpe vorbitor. Sindrom Stockholm toată ziua.

    • Robin Molnar 20 aprilie 2015 la 19:50 - Raspunde

      Bună idee. O să țin cont de ea.

  2. Nautilus 18 aprilie 2015 la 12:36 - Raspunde

    Ca atare, dacă ești mega-ultra-ortodox, spune-mi cât de hetero ești, ca să-ți spun cât de gay ascunzi că, de fapt, ești.

    Din câte se spune despre obiceiurile călugăreşti, ar fi o idee bună ca lumea să nu mai ridice argumentul ortodox =/= homosexual.

    • Robin Molnar 20 aprilie 2015 la 19:45 - Raspunde

      Știu cel puțin o duzină de oameni educați într-ale religiei și care-mi povestesc treaba asta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.