Practica din universități

Cel puțin la noi la Petroșani se face practică, principalul nostru partener de practică fiind Compania Națională a Huilei.

De exemplu eu am făcut practică în absolut fiecare an, câte trei săptămâni sau cât era orarul. La mină, da, că doar au și acolo computere (am ajutat la practică la refacerea rețelei de la E.M. Lonea, de exemplu) și automatizări de tot felul, cu instruire PSI (Prevenirea și stingerea incendiilor) și alte asemenea care trebuiesc învățate la locul de muncă/ practică.

No, aseară am văzut la știri că statul vrea să ia măsuri pentru ca studenții să facă practică. Mi se pare de prost gust, sincer, pentru că doar cine nu vrea să facă practică, nu o face. Cine vrea să învețe și să aibă o șansă în plus la angajare, merge și face practica aia. Simplu.

Nu văd de ce statul ar trebui să le înmoaie posmagii acelora care nu vor. Dragoste cu de-a sila nu se face. Nu știu, poate îmi scapă mie ceva. Voi ce părere aveți? Trebuie statul să bată cu  pumnul în masă? Adică dacă studenții au alte preocupări decât formarea, a cui e vina și responsabilitatea?

2 Comentarii

  1. Ana 06 martie 2011 la 16:19 - Raspunde

    Daca o sa faca asta, studentii care n-au chef de practica vor gasi o metoda sa o fenteze. Daca au gasit metode de fentat orice altceva…

    • Robin Molnar 06 martie 2011 la 19:31 - Raspunde

      Evident. Însă asta poate fi și o sursă de scurgere a unor bani publici.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.