8 Comentarii

  1. silviu s 04 martie 2014 la 23:41 - Raspunde

    calmeaza-te,omule. esti mai destept de-atat, doar nu crezi ca se-apuca tarul sa cucereasca europa? e precum liderul nord corean, se umfla-n pene, in cel mai rau caz crimea si transnistria vor deveni protectorate. suntem in nato si ue, aproape de granita cu ungurii, n-are nimeni treaba cu noi. relax, amuza-te de circul politic de la noi, si tu si familia ta sunteti safe.

  2. Bogdan 04 martie 2014 la 23:44 - Raspunde

    Că îţi tremură mâna înţeleg. Nu pricep de ce te miră mişcările de trupe sau de ce crezi că nu sunt reale. Este regulă nu excepţie, în momentul când la graniţele unui stat vecin există o stare conflictuală majoră, toate structurile mai mult sau mai puţin oficiale intră în grad de alertă maximă.

    Dacă situaţia devine tulbure este activat nivelul următor care vizează relocarea unor efective stabilite dinainte prin legi naţionale şi regulamente interne militare, unităţi ce sunt dispuse în zonele sensibile / potenţial de pericol. Stai liniştit că şi la noi s-au deplasat deja efective.

    Vorbind punctual, doar într-un act de demenţă Rusia ar ataca un stat NATO (Polonia, România, etc), Ucraina este doar candidat NATO.

    În al doilea rând, în cazul în care situaţia din Ucraina degenerează într-un conflict deschis cu Rusia, este absolut normal ca o parte din populaţia civilă să-şi ia tălpăşita şi primul refugiu e la vecini. În momentul ăla, trupele detaşate acum vor avea misiunea de ajutor, protecţie, hrană, adăpost, etc pentru refugiaţi.

    Cam asta este, mobilizare generală se face doar în cazul în care suntem efectiv atacaţi, există şi acolo diverse eşaloane, etc.

    • Robin Molnar 05 martie 2014 la 11:39 - Raspunde

      Uite, la asta nu m-am gândit. Acum, c-ai precizat, mi se pare chiar normal ceea ce se întâmplă.

      • Xtall 06 martie 2014 la 00:07 - Raspunde

        Ca s-o luam pe a’ dreapta, noi nici nu prea mai avem armata 😛
        E ceva mai mult de interventie dar ceva masiv, pauza, ca majoritatea unitatilor militare s-au desfiintat si date pe la fiare vechi.
        Si nici de incorporat (in caz de ceva) nu cred ca o sa fie cazul vreodata, ca acum nu se mai duce cu pusca la razbel. Ai tehnica esti ok, nu ai, esti falit, nu cred ca are vreun rost sa mai incorporezi degeaba cand alalat te pote termina ca musca pe perete daca are cu ce.
        Si pe la Putin pe acolo nu e chiar un razboi in adevaratul sens al cuvantului, ar fi fost de nelipsit boambele, la greu, dar nici macar una n-a fost, nici de-o parte, nici de alta. Parca e mai mult o treaba de gherilă si de intimidare

  3. ice4you 07 martie 2014 la 16:40 - Raspunde

    Sa fiu sincer nu am inteles absolut nimic din postul asta in afara de faptul ca iti tremura mainile … probabil din cauza unui atac de panica starnit de imaginatia ta bogata. Miscarile de trupe la granita unui stat aflat in conflict cu un alt stat este absolut normala, deoarece in primul rand se securizeaza o asemenea zona. Restul de explicatii le’ai primit deja … eu zic sa incerci sa revi putin cu picioarele pe pamant ca in ultima vreme esti putin cam defazat. Ti’o spun absolut prieteneste, sper ca intelegi ce trebuie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.