O poezie pictată stângaci

[Advertorial] […] Pe sub neaua căzută de cu seară și care s-a depus atât pe brăduți cât și pe ornamentele de pe ele, misterios și romantic globurile de brad străluceau frumos, multicolore, în verde, roșu, galben și chiar albastru, iar beteala tremura, parcă, sub adierea lină a iernii cu fulgi mici ce se depuneau încet – încet peste toată frumusețea aceasta colorată ce contrasta puternic cu albul zăpezii de peste dealuri și munți și văi și proaspete pâraie de munte.

De la peretele de sticlă al călduței camere în care șemineul ardea cu vâlvătăi romantice și liniștite, lumea de afară părea a fi decorul perfect, completând masa decorată și ea cu modele de Crăciun, cu două lumânări roșii poleite cu magice steluțe argintii și aprinse în niște suporți roșii pictați, cu un coșuleț așezat central în care se afla cetină de brad împodobită cu conuri de brad, beteală și două inele identice cu pietre identice…

[…]

Diana era toată un zâmbet și râdea voios flirtând cu Finn, soțul ei cel mult iubit, în încăperea luminoasă cei doi radiind a fericire și iubire și magie, a înțelegere și respect și curtoazie, iar atmosfera era atât de plăcută încât până și decorațiunile oftau de zor, roșind de dulceața vorbelor și gesturilor celor doi, precum în poveștile copiilor. Ce mai, totul era perfect. Și nu din cauza decorurilor sau a lumânărilor sau a mesei îmbelșugate, ci din cauza felului în care acești doi oameni se completau și se iubeau într-un fel total și răvășitor.

[…]

Logo AsusÎngenunchind în fața Dianei, Finn  a pus pe masă dinaintea ei un frumos laptop Asus U31SD-RX224D legat cu o fundă gri, o adevărată bijuterie tehnologică, timid și roșind, un pic bâlbâindu-se de emoție, spunându-i:

– Vreau ca lumea pe care ai deschis-o altora să se reflecte în felul frumos în care percepi lumea fiindcă, iubindu-te, am regăsit puterea de fi din nou eu, bărbatul pe care-l iubești.

Iar ea i-a spus:

– Da. Tu ești bărbatul pe care îl iubesc, gheroiul meu.

[…]

Asus U31SD-RX224D

Asus U31SD-RX224D

Admirând formele elegante și practice ale laptopului Asus U31SD-RX224D, Diana se regăsea în ceea ce laptopul îi transmitea, o anume energie și siguranță de sine și, pentru prima dată după mult timp, se vedea și ea prin ochii lui Finn, o femeie puternică și energică, elegantă și practică, iubitoare și de încredere, sinceră în emoțiile ei precum o icoană sfântă a feminității celei mai frumoase. Și-i plăcea situația aceasta, mângâind-o pe inimă precum numai Finn știa a o mângâia pe spate și pe brațe ori de câte ori se apropia de ea, frumoasă și irezistibilă cum numai o femeie completă poate fi.

Și, la drept vorbind, nu era numai laptopul Asus U31SD-RX224D de vină, ci și felul în care Finn îi înțelesese pasiunea și o sprijinea oferindu-i mobilitatea optimă cu o putere de calcul demnă de un artist, însăși aripile prin care să ajute copiii, îngeri ai familiilor lor, să zboare printr-o lume nouă și fascinantă. Ceea ce pentru ea, ca viitoare mămică, era foarte important, mai ales fiindcă demonstra că Finn era alături de ea până la capăt, prin sprijin emoțional și tehnic, prin cuvinte iubitoare și tandre și prin atitudinea lui prin care ea se simțea ca o floare mereu înfloritoare.

Însă surpriza cea mai mare a venit când, pornind laptopul, pe desktop era pictată extrem de stângaci și de lipsit de talent o poezie de dragoste eternă:

Albă, zăpada se așterne peste case, livezi și peste vii
Și nesătule s-aștern între noi săruturile și cuvintele,
Iar pentru mine ești totul, nu doar femeia de vizavi,
Așa că te ador și te întreb, sperând frumos la ce va fi:
– N-ai vrea, soția mea, să ne reînnoim jurămintele?

Iar Diana, în acea sfântă zi de Crăciun, i-a spus că da, vrea.

[…]

Scris pentru SuperBlog 2011.

4 Comentarii

  1. Corina M. 28 noiembrie 2011 la 18:24 - Raspunde

    O minune!
    E bun rau de tot Finn asta 🙂

  2. Corina M. 29 noiembrie 2011 la 10:23 - Raspunde

    Haha! :)) Si eu fac papa bun da` nu inspir intr-atat :))
    Sigur, sigur nu e de la asta!!!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.