2.000.000 de români fură asigurările sociale

O parte din știrile pe care le-am auzit și aseară la ProTV și pe care, într-un act de manipulare, nu le-au pus pe site, dar le-am găsit via Zoso:

În România aproximativ 8,3 milioane de persoane sunt ajutate financiar de stat. “Dintre aceştia, 1,8 milioane nu sunt angajaţi, nu urmează cursurile unei şcoli sau altfel de cursuri de specializare şi nu suferă de vreun handicap. Practic sunt buni de muncă, dar trăiesc din ajutor”. […] În urma controalelor, rezultă că 63% din dosarele fraudate sunt în primării care aparţin USL: PSD – 32%, PNL – 26% şi PC – 5%. “Procentul, în cazul celor de la USL, depăşeşte media”, adaugă Lăzăroiu.

Sursa

No, asta spune multe despre starea națiunii! Avem două milioane de hoți la asigurările sociale. Într-un stat normal oamenii ăștia ar fi fost obligați să dea banii înapoi, ca să nu spun de alte pedepse mai rele.

Într-o societate civilă normală știrea asta ar fi ținut prima pagină, n-ar fi fost lăsată să se scufunde sub povara sânilor prietenelor de fotbaliști sau alte pseudo-știri tâmpite de tot felul. Asta este o știre premium: avem două milioane de hoți!

Păi să nu faci grevă fiscală sau ceva? Nici nu știu ce soluții avem să reformăm țara asta. Și nici nu știu: avem cu cine? Ce părere putem avea despre faptul că avem opt milioane de asistați social? Cine va plăti pentru abuzul în serviciu săvârșit la fiecare dosar completat incorect?

Bonus: conform TVR, 1,200,000 de români trăiesc exclusiv din mila statului, unii cumulând venituri de peste 2,000 de lei.

6 Comentarii

 1. joita lucian 17 august 2011 la 20:35 - Raspunde

  Poate nu ai vazut totpul celor mai mari cersetori din capitala sa vezi venituri de 5000 dar nu de roni de euro pe luna !am innebunit ma gandeam sa ma reprofilez!

  • Robin Molnar 17 august 2011 la 21:37 - Raspunde

   Topul ăla era fals.

   • joita lucian 22 august 2011 la 18:14 - Raspunde

    Mai nu prea stiu ce sa zic …si care e interesul….doar asa ca sa dai o stire??!

    • Robin Molnar 22 august 2011 la 20:19 - Raspunde

     Păi interesul e să se ia măsuri să nu se mai fure.

 2. zoologika 21 august 2011 la 10:47 - Raspunde

  Păi și ce propui să facem? Să spunem prin absurd că executăm toți guvernanții. Pe cine punem în loc? Pe asistații sociali?

  • Robin Molnar 21 august 2011 la 15:23 - Raspunde

   Cred că la așa cum sunt și cetățeni onești, la fel sunt și guvernanți onești. Sincer.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.