Sfatul bătrânului Robintel către tineretul viitor IT-ist

Mă rog, nu sunt atât de bătrân, că n-am decât 30 de ani (Robintel se scrie fără “ț”, apropo), dar sunt suficient de bătrân încât să fi prins acele vremuri când programarea nu era orientată pe obiecte, iar maximul de interfață grafică pe care o putea vedea cineva era cea de la Star Trek care, pe vremea aceea, era deja la partea a treia: Generația Următoare…

Sunt suficient de capabil în IT încât să știu că nu-mi place programarea deși, în mod interesant, se pare că am o anume pasiune pentru LUA, dar accept că unora le place să scrie cod la fel de mult cum mie îmi place să găsesc erori în acel cod, așa că, dragii mei, țin să vă dau un sfat: mergeți la practică, la seminarii, workshopuri, traininguri și peste tot pe unde se poate, să aveți și altă activitate în facultate decât cursurile.

Astfel, când veți absolvi facultatea, veți avea – totuși – un minim de experiență cu care să vă afișați ca potențiale talente în fața angajatorilor. Și este bine că multe companii de profil din IT vin în întâmpinarea studenților cu oferte variate la tot felul de sesiuni și seminarii și cursuri.

Afiș Școala de Excelență TalentIT

Afiș Școala de Excelență TalentIT

De exemplu, Net Brinel SA lansează a patra ediție a programului Școala de Excelență TalentIT, împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj și, în premieră, cu Universitatea Babeș-Bolyai, iar campania de recrutare şi selecţie din acest an se desfăşoară între 5 şi 16 Noiembrie. Astfel, tinerii interesaţi de program se pot înscrie completând un formular de aplicare direct pe website-ul Şcolii de excelenţă: http://www.talentit.ro/formular-aplicare/. Detalii.

Amu, eu am făcut facultatea la Petroșani și acolo n-am avut asemenea oportunități, așa că sfatul meu este să profitați acum, cât timpul și anturajul vă permite, fiindcă apoi…

În fine, știți de ce Robintel se scrie fără “ț”? Pentru că eu folosesc diacritice. Or, dacă vroiam să scriu Robințel cu “ț”, o puteam face, nu? Dar divaghez, baftă la înscrieri!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.