Sunteți niște monștri care nasc pui vii!

Sunt de acord că cei șapte care au violat o fată în Vaslui sunt niște monștri. Și sunt de acord că mă-sa lui Silviu Burada este un monstru. Indubitabil, am certitudinea că cei șapte violatori trebuie să plătească:

Cei șapte violatori: Burada Silviu (21 ani), Avadanei Silviu (22 ani), Bolboceanu Petrică (23 ani), Burlacu Paul Andrei (28 ani), Surleac Ioan (20 ani), Rotaru Alin Dumitru (18 ani) şi Boicu Ionuţ Bogdan (21 ani).

Dar pasaje de genul acesta te descalifică din funcția rațională de om:

Dar dragă doamnă, să nu credeți că se termină aici totul. Nuuu, că vine pușcăria aia grea. Și îi dorim fiului dumneavoastră ani buni în penitenciar, unde să aibă parte de cât mai mult ”SEX SURPRIZĂ”. La dușuri, seara după ce se dă stingerea, în spațiile destinate relaxării sau plimbării, dar mai ales în camerele în care sunt cazați câte 20 de deținuți. Acum sper că sunteți realistă și nu credeți într-o relație exclusivistă a fiului dumneavoastră cu un singur coleg de detenție, pentru că la noi nu e ca în Statele Unite, doi deținuți într-o celulă. Nu doamnă, la noi pușcăria nu e pentru cei slabi de înger și vă spun sincer că sper ca fiul dumneavoastră să stea cât mai des capră.

Sereniti.ro

Într-un univers deconectat, poate nu contează. În universul conectat în care trăim, adică în care o treabă are treabă cu o altă treabă altfel spus, în care lucrurile sunt interconectate, violatorii violatorului vor ieși afară și-și vor găsi alte victime. La ei nu ne gândim, când îi încurajăm să-și facă de cap cu bestia?

În mod cert, fiecare dintre cei șapte magnifici va fi violat la pușcărie, nu am niciun dubiu, la fel cum știu că-n pușcărie violul nu este o calmare a unui impuls sexual bolnav, ci este – așa cum bine scrie în articol – un gest de putere. Or, un maimuțoi fătălău de 60 de kilograme n-are nicio putere, dar nicio putere, în închisoare. Deci ghinion.

Dar, oameni buni, să-i dorești violul cuiva este, de asemenea, un gest de putere, de aceeași natură și cu aceeași forță degeneratoare pe care o are violul de forță în sine pentru că dorindu-l violat pe prostul ăla, te poziționezi pe un piedestal față de care violatorul care urmează să fie violat nu se poate apăra.

Dacă ăla este o bestie, noi, voi ce scuză aveți?

Apoi, să spui asta:

– Când în final o să îi dea drumul o să aveți acasă un bărbat defect (nu că acum ar fi prea întreg la cap) care va trăi în abuzuri și acte de violență îndreptate către el sau ceilalți. E posibil să vi-o furați – meritat aș zice – și dumneavoastră din când în când.

… te dezumanizează și mai rău. Da, mă-sa este o bestie, este un monstru, dar are o scuză: își iubește copilul, iar dragostea de mamă merge până dincolo de natural, normal și rațional! Dar voi ce scuză aveți?

Știu că sună abstract, dar în justiție principiul care ne desparte de Epoca de Piatră este că pedeapsa trebuie să fie pe măsura faptelor. Astfel, ce justiție vă doriți voi, cei care rezonați la scrisele duduii, dacă pentru o greșeală sunteți dispuși să condamnați un om la nesfârșiți ani de abuzuri, care-l vor distruge ca om?

Cu ce vă deosebiți voi de tâmpiții care, pentru o vorbă sau o privire mai diferite, ridică pumnul? Sau sar cu cuțitul, pentru că nu le-a convenit ceva? Înțelegeți? Da, tâmpitul a comis-o și trebuie să plătească. Dar care este prețul corect? Sau unde tragi linie și spui că s-a ajuns prea departe?

Când 20,000 de cititori se înflăcărează la gândul că un violator va fi violat, eu cred că s-a mers prea departe. Când pedeapsa este disproporționată cu fapta, eu cred că s-a mers prea departe. Când 20,000 de oameni se comportă ca niște violatori psihologici, eu cred că s-a mers prea departe cu degenerarea socială și cineva trebuie să spună stop.

Nu este normal să-ți dorești violul cuiva, indiferent de ceea ce a făcut. Sau să zicem c-ar fi normal, la limită. Borderline, în termeni medicali. Dar să-i dorești cuiva zeci, sute, mii de violuri este, deja, prea mult, prea inuman, prea degenerat și denotă cea mai crudă și mai profundă lipsă de umanitate și de introspecție la nivel de individ.

Oameni buni, dacă ajungi să-i dorești cuiva violul pentru o faptă gravă, ești la fel de vinovat ca soldatul care, în vreme de război, violează. Pentru că mecanismul este același: ăștia mi-au greșit (mie, țării, grupului etnic), deci trebuie să-i pedepsesc și, cum nu pot să-i omor, trebuie să-i violez, ca să-i domin.

Vedeți legătura? Începem să acceptăm violul față de cei care au greșit și, perpetuând asta, ajungem pe cele mai întunecare câmpii ale umanității, în care victime ajung să fie oameni complet, dar complet, nevinovați.

Da, violatorii merită să cunoască suferința, dar nu despre asta este vorba, ci despre faptul că ajungem să folosim violul ca limită acceptabilă a pedepsei, cu implicația că cei care aplică violul corectiv, odată eliberați, vor aplica și alte forme de viol. Pentru că acolo unde unul suferă, cel puțin unul se simte bine. Iar ăla iese, la un moment dat, din pușcărie și începe să se plimbe liber printre oameni, printre copii, pe lângă soții firave sau lipsite de apărare, sau pe lângă bărbați solizi ca scândura de brad și incapabili să se apere…

Înțelegeți? Umanitatea este ca un vas mare în care se strânge apa, iar fiecare flegmă pe care voi o dați ajunge în vasul ăla care, astfel, se umple mai repede și ajunge să dea pe afară, udând oameni nevinovați. Or, mie nu mi se pare corect ca, din cauza unui prost care a făcut o prostie, să ajungem să vedem în suferință și niște oameni nevinovați.

De asta zic, să vă fie rușine, sunteți motivul pentru care-n România nu există justiție, pentru că acolo unde există doar răzbunare, nu poate exista justiție. Ca atare, sunteți exact motivul pentru care oameni nevinovați ajung să sufere în tăcere, neștiuți, lipsiți de ajutor și umiliți de propria lor tragedie.

Dacă ați fi fost un pic mai deștepți, ați fi înțeles că acolo unde nu există justiție, nu există nici umanitate. Ați fi înțeles că violatorul violat nu este singura victimă a unui grup de violatori și ați fi înțeles că acela care seamănă vând culege furtună!

Dacă ați fi fost un pic mai umbriți de ură, ați fi înțeles că răul izvorăște de acolo de unde nu există justiție, ci doar răzbunare. Și ați fi înțeles că bestiile se nasc din alte bestii și că a le permite oamenilor să ajungă niște bestii, înseamnă a-i permite bulgărelui de zăpadă să se rostogolească pe un teren fertil, crescând bestialitatea până când aceasta ajunge să ne acopere pe toți, bestii și așchilopați deopotrivă…

De asta zic. Voi, cei care rezonați complet cu ce-a debitat bestia aia cu trup de femeie, c-o inimă mare și goală și c-o minte creață, sunteți doar niște monștri care nasc pui vii. Pentru că, în loc să frânați bulgărele bestialității, mai abitir îl împingeți la vale!

Rușine! Setea voastră de ură creează victime, nu acolo unde v-ați aștepta, pentru că violatorul care v-a însetat va ieși de la închisoare și poate-și va reveni, poate se va corija și poate nu va mai face asta. Nu știm. Ce, totuși, este cert, este că voi tot niște bestii latente veți rămâne, așa cum a fost și prostul ăla până-n ziua violului.

Iar treaba asta ar trebui să vă dea de gândit.

6 Comentarii

 1. Nautilus 17 iulie 2015 la 00:18 - Raspunde

  Nu numai cei 7 sunt monștri cu chip de om (deși după pozele lor nu s-ar zice). Și restul populației din sat e formată din niște monștri ceva mai mici, tot cu chip de om (deși nici pozele și filmările cu ei nu prea arată).

  Soiul ăla de monștri pentru care orice femeie e curvă în afară de mama lor când sunt treji (când sunt beți diferența se șterge) și fiindcă nu știu prea multe cuvinte conversația lor cu o femeie sau un copil se poartă cu pumnii și picioarele, într-un fel de alfabet Morse.

  • Robin Molnar 19 iulie 2015 la 21:39 - Raspunde

   Foarte corectă remarca ta!

 2. Xtall 17 iulie 2015 la 08:38 - Raspunde

  Nu vad nici o măsură punitiva care sa-i aducă pe ăștia la alte sentimente.
  La închisoare acum e ca la hotel, norme europene (probabil unicii care au intrat in UE) ca altfel vine bau bau si te pune sa plătești pana si dacă sunt stresați, program de masa, de sport, tv, sex, asistenta medicala gratuita, telefoane la discreție.
  De acolo ies și mai încrezuți.
  Daca mai au acum ceva sentimente de vină, când o sa iasă de acolo o sa fie și mai viteji.

  • Robin Molnar 19 iulie 2015 la 21:39 - Raspunde

   Eu nu m-am referit la pușcăriași.

 3. Malin 18 iulie 2015 la 20:29 - Raspunde

  Ura asta de care vorbesti pare intiparita bine in codul genetic al romanului si nu numai.
  Adeseori mi s-a intamplat sa citesc o serie de comentarii pe marginea unor accidente sau intamplari nefericite care dovedesc cat de multa ura poate sa existe in mentalitatea romaneasca.
  Chiar si atunci cand incerci sa porti o discutie coerenta si pe subiect pe un grup public de Facebook te trezesti cu cate unul care incepe sa te injure si sa te denigreze pe langa subiect doar pentru ca el nu-i capabil sa-ti inteleaga opinia sau s-o respecte.

  • Robin Molnar 19 iulie 2015 la 21:09 - Raspunde

   “Ura asta de care vorbesti pare intiparita bine in codul genetic”. Exact.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.