25 Comentarii

 1. Mihai Todor 22 martie 2011 la 18:31 - Raspunde

  “Deci sunt sigur că, în timp, veți reuși.” – Optimistule 😛

 2. ocsike 22 martie 2011 la 20:17 - Raspunde

  Hai mă, eşti doar gelos că pe ăia i-a contactat Microsoft şi cică îi trimite la roblogfest şi pe tine nu.
  Glumesc.
  L-am dat şi eu jos de curiozitate că s-a făcut tamtam pe seama lui şi e acelasi shit doar că arata mai bine. În rest tot ca o râşniţă mere. Atât.
  Stai că şi eu am fost gelos la faza asta.

  • Robin Molnar 22 martie 2011 la 20:34 - Raspunde

   Credeam că și în acest an s-a observat că am respectat tradiția de a nu participa la RoBlogFest. 😀 Nu, n-am treabă că i-a contactat Microsoft și au făcut și ei un bănuț. Nu, am treabă că sunt ipocriți. 🙂 Oricum, pot să speculez că m-ar fi întrebat și pe mine de sănătate, dacă nu mi-aș fi manifestat vădit și în mod repetat dezgustul față de browser. Ar fi fost aiurea, nu? Eu îi spurc cu IE 8 și tot, iar ei vin la mine să-i laud? Așa ceva nu se va întâmpla. =))

 3. Puiu 22 martie 2011 la 21:14 - Raspunde

  Eu cred că te înşeli! Am două maşini cu xp sp3 – pârâie ie9. Da’ ştii cum? Pârâie!
  A, stai că iar uitam de emoticoane =)))))

  • Robin Molnar 22 martie 2011 la 21:27 - Raspunde

   =)) Așteaptă vreo două – trei updateuri.

   • Puiu 22 martie 2011 la 21:38 - Raspunde

    La ce update nenea? La xp? 😛

    • Robin Molnar 22 martie 2011 la 21:39 - Raspunde

     La Internet Explorer. Să vezi atunci fericire. 😉

 4. Puiu 22 martie 2011 la 21:41 - Raspunde

  Nu am cum să văd. Că ie9 nu se pupăceşte cu xp. Hai să nu zici că nu ştiai…….

  • Robin Molnar 22 martie 2011 la 21:42 - Raspunde

   =)) Trollam și eu, până să mă dai de gol.

   • Puiu 22 martie 2011 la 21:45 - Raspunde

    Ce-i nene Robine, îţi lipsesc trollii? :))))

    • Robin Molnar 22 martie 2011 la 21:55 - Raspunde

     Au început să mă bântuie din nou. Cică textul ăla despre mine este furat, auzi și tu. =)) E clujean de-al meu, cocalar tupeist, dar nu contează, că orașul e mic iar onlineul și mai mic.

     • Puiu 22 martie 2011 la 22:14 -

      Da, am citit. Ce nu încetează să mă surprindă e tonul. ‘Băi inteligentule’ Aşa a început şi ai avut deja toate motivele să-i dai muie cu sacâz peste bot!
      Dom’le, pot să am dubii şi să te acuz. Da’ fă-o naibii civilizat. Ai net cu ora şi te grăbeşti sau cum?
      În afară de asta, cineva care are curiozitatea să caute, va observa că nu duci lipsă de inspiraţie şi originalitate. Ştii limba română şi nu prea te fereşti de asta 😛
      Agonisind informaţiile astea, nu prea mai poţi să spui ‘ai furat pentru că nu eşti în stare să creezi’

      P.S. – cred că încet încet guşti din ‘preţul’ notorietăţii 😉

     • Robin Molnar 22 martie 2011 la 22:19 -

      Uite, sincer, Mihai Todor poate să confirme, deja m-am apucat să scriu articolele pe mâine. Am scris deja trei. Cu cele 10 de azi sunt 13. Până mă culc mai scriu încă două. Deci nu, nu duc lipsă de inspirație și originalitate și nici nu îndur bătaia de joc. Papagalul n-a citit că eu nu stau capră. =)) E clujean de-al meu, iar orașul nu e atât de mare, mai ales în online. =))

      P.S. Da, cred că ai dreptate.

     • Mihai Todor 23 martie 2011 la 11:54 -

      Tot e bine ca poti oricand sa iti schimbi profesia din IT-ist in jurnalist 😛

     • Robin Molnar 23 martie 2011 la 11:57 -

      Prefer să fiu IT-ist. Pâinea e mai albă, iar IT-ul este prima mea dragoste, după Raluca Martinescu. Ce-i drept, se întâmpla acum aproape 20 de ani. =))

     • Mihai Todor 23 martie 2011 la 12:15 -

      Cum ar zice Smokie: Who the f**k is Raluca Martinescu? =))

     • Robin Molnar 23 martie 2011 la 12:17 -

      Lasă-mă încet, că spun tot. =))

     • Mihai Todor 23 martie 2011 la 12:35 -

      Ah, da, corect :))

 5. Bogdan 24 martie 2011 la 00:03 - Raspunde

  IE9 ca IE9.. si totusi Chrome???!!! Nu a fost de ajuns ca trebuia sa faci un site sa se vada corect in carca de versiuni IE, sa mearga si pe Firefox (ca deh, e/era trendy) ca la un moment dat s-a gandit goagal sa scoata si ei browser.. rapid, da, n-am ce zice, e rapid, papa putine resurse (comparativ cu Firefox) .. dar si intra in labarii de numa’ numa.
  Intrebat eu diversi amici cu Chrome.. mai, dar daca vede bulit niste site-uri.. de ce mama fasolii cu ceapa il folosesti? pai.. ehrrgg.. ca e rapid :))

  Cam asa si cu IE dar as adauga, toti astia de dezvolta browsere, va e greu sa respectati niste standarde?!!! Dupa aia vorbim si de viteza, rapiditate, memorie etc.. DUPA!!!

  • Robin Molnar 24 martie 2011 la 07:58 - Raspunde

   =)) Oh, dar cât patos! Din păcate e deja prea mult câte browsere există. O fi Chrome rapid, dar nu e standard fiindcă Google s-a gândit că e mai OK să facă niște controale customizate (textbox, inputbox)… Nu-mi place.

   • Ana 24 martie 2011 la 15:54 - Raspunde

    Sincer, mie Chrome imi place cel mai mult atunci cand vine vorba de partea de CSS. E browserul care suporta cele mai multe proprietati CSS3 (text-stroke, box-reflect, keyframes nu merg decat pe Chrome/ Safari). N-am prea dat de elemente (cu atat mai putin de site-uri intregi) care sa arate mai bine intr-un alt browser. N-are multe probleme la capitolul CSS (problema cu focus, cu declaratia pentru border-radius compactata… hmmm, altceva nu-mi vine in minte acum). In ceea ce priveste formularele… mie imi place mai mult cum le arata Chrome by default. Daca altcuiva nu-i plac asa, se poate suprascrie oricand CSS-ul.

    Cat despre IE9, parerea mea ramane acelasi. Nu e cazul de dat cu pietre inainte de a fi testat cu manuta proprie, doar pentru ca il cheama IE. E totusi un browser semnificativ mai bun decat precedentele versiuni. Si la capitolul CSS, daca se folosesc filtre de IE, poate fi adus aproape de nivelul Firefox 4 sau Opera 11.1 (pana la care ii mai lipseste sa stie de multiple columns, de care din pacate nici versiunile mai vechi de Opera, inca folosite de destula lume nu stiu 🙁 ; de border images; de radial gradients… de care e drept ca nici macar ultima versiune de Opera nu stie). Nivel care e drept ca e sub Chrome/Safari. Totusi, sta mult mai bine decat IE8. Si sper ca toti cei care folosesc versiuni mai vechi de IE sa treaca pe IE9. Dar nu e nici cazul de ridicat in slavi. Nu sta cel mai bine nici la capitolul viteza, nici la capitolele HTML5, CSS3.

    • Robin Molnar 24 martie 2011 la 22:24 - Raspunde

     Chrome suportă cele mai multe proprietăți, dar oare suportă cele mai multe proprietăți standard?

     • Ana 25 martie 2011 la 00:02 -

      Ce intelegi prin standard?

      In afara de quotes, page-break-inside (suportata bine doar de Opera si prost de catre IE), windows si orphans (ultimele doua suportate iar doar de catre IE si Opera), numeste-mi o singura proprietate CSS care sa nu fie suportata de Chrome si sa fie suportata de alt browser. Ah, mai erau draciile pentru speech suportate doar de Opera.

      Da, exista unele probleme cu unele valori pentru unele proprietati:
      a) primele versiuni (pana la 3) daca aveai border-left-style:dotted; sau border-right-style:dotted; si in acelasi timp border-width:1px; iti aparea linia ca fiind continua pe alocuri (now that’s fuckin’ weird, but it happened… bine ca s-a rezolvat); nu ca n-as fi folosit asta extem de rar si nu ca versiunile de IE pana la 8 inclusiv n-ar avea si ele probleme cu liniile punctate; de IE9 nu stiu… pentru ca asta nu mi-a troznit prin cap sa testez 😐 in acelasi timp, Firefox (nu stiu daca si 4) are probleme cu outline;
      b) primele versiuni (pana la 2) se comportau ciudatel la display:table; pe de alta parte, si Firefox are exact aceeasi problema + alte probleme legate de display; si amuzant, browserele impecabile la capitolul asta sun Opera si IE8+;
      c) primele versiuni (pana la 3) nu suportau valoarea de collapse pentru visibility; meh, oricum nu prea am treaba cu tabele…
      d) propaga valoarea pentru text-decoration si descendentilor (la dracu’, nu stiu cum sa ma exprim in romana; ce vreau sa zic este ca daca ai de ex un div cu id “parent” sa zicem si ii setezi un text decoration, atunci valoarea aia se propaga si pentru tot ce mai ai inclus in el); problema asta a avut-o si IE pana la IE7 si Firefox (nu stiu daca au rezolvat-o in 4); am citit ca cica ar fi rezolvat-o si Chrome, dar daca testez… nu pare rezolvata 🙁
      e) ignora valoarea pentru text-transform daca o aplicai pentru ceva selectat cu :first-line; problema exista si in prezent 🙁
      f) primele versiuni (pana la 3) nu suportau decat o singura valoare pentru text-shadow
      g) pentru primele versiuni (pana la 3) aveai implicit vertical-align:inherit; pe unele elemente; dar na, aceeasi problema o aveau toate celelate browsere cu exceptia Opera (IE pana la 8, FF pana la 3.5);
      h) primele versiuni (pana la 3) nu suportau valorile de open-quote si closed-quote
      i) primele versiuni (pana la 3) nu suportau valorile de avoid, left, right pentru page-break-before si page-break-after;

      Lista cu 9 probleme. Majoritatea la timpul trecut. Orice alt browser scoate o lista sensibil mai grasuta. Si mai de actualitate.

     • Robin Molnar 25 martie 2011 la 06:24 -

      =)) Nu pot să te contrazic, oricât de mult mi-aș dori. Cred că am rămas cu sechele de la primele versiuni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.