6 Comentarii

  1. Mihai Todor 23 ianuarie 2010 la 19:31 - Raspunde

    Să fim serioși, cine mai are unitate de dischetă la PC ca să poată băga driverele [b]controllerului[/b] SATA apăsând F6 chiar la început? Ar fi util un tutorial de nLite care permite inserarea acestor drivere direct în kit-ul de instalare și eventual încă un tutorial care explică cum poate fi instalat Windows-ul de pe un stick de memorie USB butabil. (Mă refer strict la Windows XP aici)

    Acei 8 MB rămân \”pe dinafară\” deoarece Windows XP (și restul versiunilor apărute ulterior) au introdus un nou feature numit \”dynamic disk\” (la care înjur eu acu\’ de toți sfinții). Practic este vorba de un mecanism software care permite utilizatorului să beneficieze de toate feature-urile unor controllere RAID foarte performante și are nevoie de acei 8 MB pentru a stoca diverse informații în cazul în care utilizatorul dorește să își transforme HDD-ul în \”disc dinamic\”. Partea proastă este că, fiind o soluție software, performanțele oferite sunt slabe în comparație cu soluțiile hardware și este predispus la erori care pot produce coruperea partițiilor și tot soiu\’ de nebunii… Le recomand celor care țin la datele lor să nu folosească \”discuri dinamice\” (și să lase acei 8 MB acolo unde sunt ca să nu se supere Windows-ul pe ei :P)

    E nevoie de parola contului de administrator pentru a intra în \”Recovery Console\” în cazul în care e nevoie de o depanare rapidă dacă, de exemplu, nu mai pornește calculatorul. Pe mine m-a scos de multe ori din kkt… Printre altele, permite folosirea a 2 comenzi foarte utile: FIXMBR și FIXBOOT care practic știu să repare sectorul de boot al HDD-ului.

    Ai uitat să menționezi că numele PC-ului nu poate fi același cu numele userului PC-ului, deci, din moment ce ordinea setării lor este numele PC-ului și apoi numele userului (chiar la sfârșit), e bine să nu se folosească numele pe care se dorea pentru user la numele PC-ului.

    PS: Bre, puteai să pui și tu o pauză din când în când… E mult prea lung tutorialul… O să-și piardă lumea răbdarea uitându-se… Măcar dacă umpleai toate spațiile plictisitoare cu niște bancuri, ceva 😛

    PS2: Eu credeam (adică speram :P) că îți dă un BSOD de toată frumusețea la sfârșit 😆 :woohoo:

    • Robin Molnar 23 ianuarie 2010 la 21:16 - Raspunde

      😆 Dude, dacă ţie ţi s-a părut plictisitor, d-apăi mie, că eu l-am făcut? Şi nu mai aveam bancuri pe inventar, dar no, poate altă dată. 😆

    • xtall 26 februarie 2010 la 15:42 - Raspunde

      încă mai este cu dischete
      toate firmele îşi trimit datele contabile pe ele, nu cred ca ar merge cu stick-ul că dischete trimiţi şi cîte 4 pe luna de luna, ti-ar face un pic de gaura sa laşi moca atîtea stick-uri =)

      • Robin Molnar 26 februarie 2010 la 15:45 - Raspunde

        =( Am folosit şi eu software-ul de care spui. De fapt, l-am hackerit în fiecare lună, aproape, ca să-l fac să meargă. =(

  2. Anonim 03 decembrie 2010 la 08:42 - Raspunde

    Mi-a folosit mult acest site!multumesc mult! =D

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.