4 Comentarii

  1. Mihai Todor 15 august 2011 la 19:29 - Raspunde

    Poate nu văd eu bine, dar nu are nici un fel de microcontroller atașat. Mi se pare mișto că au reușit să realizeze toată treaba asta doar cu rezistențe și condensatoare 🙂

    Oricum, un asemenea montaj nu cred că ar mai fi posibil în cazul plăcilor de bază moderne, unde lungimea cablajelor magistralei este mult mai importantă decât era pe vremuri.

  2. Marius Delaepicentru 25 august 2011 la 13:36 - Raspunde

    Dacă nu are jumperi de voltaj şi de raport de multiplicare, înseamnă că permite setarea din BIOS sau din jumperii de pe placa de bază. Asta înseamnă că adaptarea este doar fizică şi că numai BIOS-ul trebuie actualizat pentru a recunoaşte PIII pe S370. Mai mult, placa de bază trebuie să suporte FSB de 133MHz pentru ca procesorul să nu meargă decelerat.

    Adaptoarele logice (nu numai fizice) merg cu mai puţine picioare active. Ignoră setările din BIOS şi permit setarea manuală a tensiunii miezului, precum şi raportul de multiplicare. Limitarea vitezei este dată de FSB. Unele plăci permit prezenţa adaptorului şi a procesorului (necunoscut lor), dar nu furnizează mai mult de 100MHz pe FSB.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.