6 Comentarii

  1. Mihai Todor 21 martie 2011 la 17:22 - Raspunde

    “o doamnă pe nume Hajdu” – Daca aia e o doamna, io-s regele Angliei, vedea-o-as atarnata de una din draperiile din cabinetul de istorie comunista. Si cred ca baba dracu’ hârca aia comunista respectiva doamna inca mai chinuie elevi pe la I. G. Duca in Petrosani. Daca nu ai capacitatea de a memora pe de rost un manual intreg de istorie, inseamna ca vei fi tratat ca ultimul prost de aceasta doamna stimata (stimata precum Elena Ceausescu, cand era aliniata la zid).

    Da’, am acumulat 4 ani de sechele si draci in generala, deoarece nu eram capabil sa memorez textele aride din manualele comuniste, ca sa o multumesc pe dansa. Dracu’, eu vroiam sa inteleg istoria, nu sa o povestesc precum un papagal. Ea e motivul principal pentru care eu am ajuns sa detest aceasta materie.

    LE: Parca o cheama Haidu, nu Hajdu lu-a-uar Ginghis Han pe post de ancora la cal.

    • Robin Molnar 21 martie 2011 la 17:36 - Raspunde

      Hopa, am dat peste niște pasiuni negative nebănuite pe aici… =))

      Amu, io țin minte că o chema Hajdu, deși se prea poate să fi fost Haidu, dracu s-o tundă. Cum ne povestea ea că după Primul Război Mondial ungurii (a uitat să precizeze că vorbim de Bela Kun și că la ei era război civil) ne-au atacat la graniță…. Sau cum uita să ne precizeze diverse alte aspecte esențiale pentru înțelegerea istoriei.

      Sunt sigur că știa măcar o parte dintre aspectele istoriei reale. Dar știu că a refuzat să ni le predea, fie pentru că nu erau în manualul comunist al lui Iliescu și restul șleahtei de hoți, fie pentru că nu avea curajul de a spune adevărul, ceea ce o face o lașă ipocrită, că ne dădea note pe o istorie măsluită.

      Era profesoară de istorie, dar nu știa despre corabia Esperance, deși a fost importantă pentru Australia din punct de vedere istoric…

  2. Valentin 23 martie 2011 la 11:17 - Raspunde

    NU a fost presedinte al Romaniei, ci presedinte al Consiliului de Stat, echivalentul Guvernului din acea perioada, adica un fel de prim-ministru. Romania nu a avut presedinte pana in 1974.

    • Robin Molnar 23 martie 2011 la 11:18 - Raspunde

      Semi-corectă remarca ta, însă funcția este asimilabilă președintelui, dacă te uiți în listă.

  3. Miss Gane 04 iunie 2011 la 13:34 - Raspunde

    Nici eu n-am stiut toate astea. Am invatat ca Ceausescu a condus tara din 1965 pana in 1989.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.