Elena Caragiu

După ce timp de 35 de ani nu a dat prin țară, dintr-o dată Elena Caragiu, una dintre fostele soții ale regretatului Toma Caragiu, decedat la cutremurul din 4 Martie 1977, a început să revendice o proprietate…

Amu, din câte știu eu, dacă ai o proprietate pe care nu o vizitezi timp de zece ani, se consideră că ai părăsit acea proprietate și pierzi orice drept ai avea asupra ei. Chestia asta este atât de elementară, încât nu pot să nu mă întreb ce anume a determinat-o pe Elena Caragiu să ridice pretenții.

Așadar, oare ce a determinat-o pe văduvă să-și exprime dorul și afecțiunea, după 35 de ani?

9 Comentarii

  1. Larisa 13 septembrie 2011 la 19:00 - Raspunde

    Oare ce a putut sa o determine… Ce altceva decat valoare financiara? Daca era vorba de revendicarea unei responsabilitati cred ca ii trecea afectiunea.

  2. Mircea C. 13 septembrie 2011 la 19:47 - Raspunde

    Bietu Toma, sper ca alelalte sotii ale lui sa fi fost mai mult interesate de valorile spirituale …

  3. er 13 septembrie 2011 la 20:08 - Raspunde

    In procesul de decomunizare a tarii noastre, legea aia cu „zece ani…” ar trebui abrogata.
    Altfel, o sa transmitem si generatiilor urmatoare aceasta mentalitate de proletari maniosi pe ciocoii care sug sangele poporului… 🙁

  4. Trodat 15 septembrie 2011 la 14:03 - Raspunde

    Nu cred ca asa suna legea, altfel probabil nu mai aveau drepturi atat de multi plecati zeci de ani prin strainatate unde duc o viata frumoasa dar se bat cu pumnul in piept ca sunt romani, vezi diversi cu nume „regal” care si-au revendicat proprietatile in buna stare dupa ce statul le-a intretinut…

    • Robin Molnar 16 septembrie 2011 la 08:14 - Raspunde

      Sunt spețe diferite. Dacă o proprietate a fost naționalizată, nu intră sub incidența legii acesteia. Eu mă refer la legea care spune că dacă ai o proprietate și nu te îngrijești de ea timp de 10 ani, cel care a îngrijit-o poate să o revendice de la tine, pe motiv că ai abandonat proprietatea aia. Legea asta are sens în familiile destrămate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.