Îţi mulţumesc – emisiune concept

Pentru că sunt un tip plin de idei, doar de aia mă citiţi, vin cu un concept de emisiune care să ia faţa la "Iartă-mă", "Din dragoste" sau mai ştiu eu ce. Din cauza fluxului mare de ştiri negative cred că oamenii au nevoie de o emisiune ca a mea care să arate că încă mai este bunătate în oameni. Cred că este nevoie de o emisiune optimistă. De aceea vin cu propunerea următoare.

"Îţi mulţumesc" se vrea a fi o emisiune care să ofere oamenilor exemple concrete de bunătate, o emisiune care să fie pilula săptămânală de optimism, în care nevoile multor oameni au fost împlinite de alţi oameni. În fiecare săptămână emisiunea va avea un număr de invitaţi, oameni simpli, care au primit un ajutor, de orice fel, de la un alt om.

Invitaţii vor povesti pe larg impasul în care s-au aflat şi soluţiile oferite de cineva. Pentru că avem nevoie de bunătate, pentru că avem nevoie să credem că ei există. Pentru că avem nevoie de optimism. Şi pentru că este normal să ne arătăm recunoştinţa.

Scenariul 1. Iulia*, datorită multiplelor probleme familiale, are o problemă gravă cu încrederea în sine. Simte că viaţa ei este un eşec şi că nu poate realiza mai mult. Până într-o zi când îl întâlneşte pe George* care, prin cuvintele lui, reuşeşte să-i redea încrederea în forţele proprii. Mulţumită lui George*, Iulia* este acum medic, cu familie şi copii. Iulia* este un om împlinit care a primit ajutorul necesar atunci când avea cea mai mare nevoie. Şi Iulia vrea să-i mulţumească pentru aceasta lui George*. Frumos şi optimist!

Scenariul 2. Ion* are doi copii, Andreea* şi Mihai* pe care-i creşte singur după ce soţia l-a părăsit. Cu greu le putea purta de grijă, datorită lipsurilor materiale. Norocul lor a fost cu ajutorul primit de la Maria*, învăţătoarea din sat, care i-a ajutat cu atât de mult încât a putut şi ea. Şi acest ajutor a contat enorm. Familia nu s-a destrămat, copii nu au rămas pe drumuri, iar Ion* nu s-a apucat de băut. Acum Andreea*, fiica cea mare, este la facultate iar Mihai* se pregăteşte de Bacalaureat. Datorită ajutorului primit de la Maria*, învăţătoarea, copii au acum şansa unui viitor mai bun. Frumos şi optimist!

Păreri, ceva?

* Numele sunt fictive.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.