Măslinele nu mai sunt măsline

Cu stupoare am constatat astăzi faptul că măslinele nu mai sunt măsline. Să vă dau un exemplu folosind două imagini. În prima imagine puteţi observa ambalajul şi denumirea de mare angajament digestiv: “Măsline Negre Întregi înnegrite prin oxidare”. Say what?

Păi dacă erau negre la ce le-aţi mai înnegrit? Pentru că, fiind produse vara, erau cumva verzi? Am înţeles că sunt în saramură. Bun. Dar “vakuum” nu e cuvânt românesc… Dar asta nu e tot. Hai să vedem ce conţin acestea:

Întrebare tâmpită: cât de sănătoase sunt E-urile alea de acolo? Şi cât de benefic este pentru organism procesul ăla de oxidare, adică de coacere artificială, folosind cine ştie ce chimicale?

6 Comentarii

 1. Florin 13 decembrie 2008 la 05:08 - Raspunde

  Poate asa le-ai nimerit tu mai ales ca ele expira intr-o zi cu ghinion (13). \”E\”-urile alea sunt de la Excelente – excelent de ucigatoare :))

 2. TNH 14 decembrie 2008 la 19:11 - Raspunde

  In ultima vreme nu am mai vazut alimente fara E-uri. Unele produse au in compozitie 2 sau 3 ingrediente si 5 E-uri. Sper sa nu ajungem sa mancam doar chestii sintetice…

  • Robin Molnar 14 decembrie 2008 la 19:22 - Raspunde

   :X Din păcate asta este tendinţa. :X Eu nu înţeleg de ce o cutie cu nişte nenorocite de măsline trebuie să ţină 3 ani! :X Dacă ţine 6 luni sau 1 an ce are? 🙁

 3. Ami 26 februarie 2012 la 17:32 - Raspunde

  Timpul de valabilitate le permite sa isi vanda intreaga productie

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.