Miracol

Articol nerecomandat ateilor. Mi-au povestit doi oameni în care am încredere absolută o treabă.

Un român lucra singur pe o schelă, în Cehia. Şi la un moment dat simte cum ceva îl împinge în spate, jos de pe schelă. Înainte să atingă solul a simţit cum ceva îl prinde. A căzut vreo 15 – 20 de metri. Colegii de pe şantier (nu erau pe schelă) erau oripilaţi. Omul atinge pământul, se ridică şi pleacă fără nicio zgârietură…  Noi, cei ce ştim povestea, credem că Necuratul l-a împins jos de pe schelă iar Dumnezeu l-a prins şi nu l-a lăsat să se prăpădească.

Desigur, concluziile le trage fiecare pentru el.

13 Comentarii

 1. xtall 22 decembrie 2008 la 06:16 - Raspunde

  Man, şi eu era sa dau colţul odată 😀 (n-am idee cum am scăpat).
  Eram la bunici, ne jucam cu stropitori (pistoale cu apă), un golănaş mult mai mare m-a prins, mi-a tras o bătaie şi mi-a furat jucăria.
  Eu acu ce să fac, bocind, hai la bunica, distanţă cam mare de mers (eram pe un şes), trebuia să trec un pod ce avea cam 15m inălţime de la apă, în apă jos, numai pietroaie şi sticle sparte,ascuţite aruncate de beţivani cănd se chercheleau.
  Podul era din lemn, avea o bârnă lipsă (bârnă cam de grosimea unui om, ştiam de ea, şi maşinile evitau golul că rămâneau pe butuci acolo)
  Si cum mergeam eu bocind, uitasem de toate, nu mai aveam ochi să mă uit ce e prin faţă, la ce of aveam şi de atâtea lacrimi nu mai vedeam nimic, şi cad în golul ăla cu bârna lipsă.
  Acu naiba ştie cum m-am prins, că m-am prins de sub pod la o distanţă de vreo un metru de bârna lipsă prin care căzusem, de o chestie (scoabă ii zice p\’aici), la o distanţă f mare de golul ăla, eu fiind şi foarte mic de statură (sa fi vrut şi tot nu ajungeam la chestia aia).
  Imi trece oful fără să clipesc, habar nu aveam cum de-am ajuns acolo şi încep să ţip din gură de şarpe ajutooor 😀 , fuge iute un om speriat (îl auzeam gâfaind şi înspăimântat) ce sosea de la muncă, nu poate ăla să mă scoată, mai vine fuga şi un altul, abia doi (unul il ţinea pe celălalt să nu cadă în hău) au putut să mă scoată de acolo.
  N-am avut zile ? 😉

 2. xtall 22 decembrie 2008 la 06:34 - Raspunde

  Tremurici ca câinele la injecţie cand m-au scos 😀

  • Robin Molnar 22 decembrie 2008 la 06:37 - Raspunde

   😀 Clar! 😀 Măcar n-ai mai plâns după jucărie! 😉

 3. xtall 22 decembrie 2008 la 06:54 - Raspunde

  Cică cui pe cui se scoate 😉
  N-am fost nici eu uşă de biserică la cuminţenie :side:
  N-a prea avut cine să aibă grijă de mine aşa că imi cam făceam de cap, deseori mă prindea noaptea prin pădure la peşte, şi acolo stăteam, cam cu frică la început (după aia era chiar frumos) :whistle: , ocheam din timp copacul unde să ma caţăr dacă e ceva porci, dormeam pe casa bunicii cand era rostul de bătaie …etc. 😀 imi făcusem chiar planuri să ies cu o plută pe dunăre :woohoo:
  bunica se dădea de ceasul morţii si hop apăream şi eu spăşit ..toate ca toate dar foamea … 😆

  • Robin Molnar 22 decembrie 2008 la 06:59 - Raspunde

   😀 Nu numai că n-ai fost uşă de bierică, dar ai fost un drăcuşor mic, bag de seamă… 😀 Ce căutai noaptea la peşte, în pădure? :woohoo: Hrăneai urşii? :woohoo:

 4. xtall 22 decembrie 2008 la 07:13 - Raspunde

  ce puteam să fac in vacanţă la bunici ? dacă aveam de citit era ok dacă nu mai aveam nu mai aveam nici stare.
  Cu pădurea şi balta din pădure păcat sa nu merg, primele dăţi îmi era cam teamă, mergeam puţin câte puţin spre interior să vad ce e pe acolo dar să fiu şi sigur că am scăpare înapoi daca e ceva.
  Până am dat de minunaţii, locuri cu totul aparte, frumoase de cazi pe jos, căprioare, porci, vidre si toate vietăţile, iar eu singur puteam să le văd ce fac. 🙂

 5. xtall 22 decembrie 2008 la 11:44 - Raspunde

  Prima dată când am văzut o vidră mă găndam că e vreun soi de guzgan si mă gândeam ..numai asa ceva să nu prind că o arunc cu tot cu undiţă şi dihanie 😀
  avea o gaură de ieşea in iarba si una in apă (chiar mai multe după cate am auzit mai târziu) ieşea direct de sub apă, se vedea ca o umbră, iesea si la suprafata (dar rar, dimineata in special) statea cu roatele in sus si manca ceva, ce lăbute rozalii si delicate avea 😀 si eu prindeam peste la vreo 4-5m de ea.
  nu-i fain ? :woohoo:

 6. xtall 22 decembrie 2008 la 11:58 - Raspunde

  Tre să-mi scriu memoriile 😀

 7. ice4you 22 decembrie 2008 la 18:12 - Raspunde

  Aveam 8 ani, nu stiam sa inot … m-am dus la Baile Herculane, am intrat in unul din bazine si fara sa imi imi dau seama cat de adanca este apa dupa ce am coborat de pe scara bazinului m-am trezit ca ma duc in jos pentru ca in zona aia avea apa 2m. Am intrat in panica constient ca ma inec, la un momendat am simtit cum ma prinde o mana de mana mea dreapta si ma trage afara pana la bara de metal de pe marginea bazinului. M-am prins de accea bara si m-am intors sa ii multumesc celui care m-a tras afara din apa … in jurul meu nu era nimeni …

  Intelegeti voi ce vreti din povestea asta si nu, nu fabulez!

  • Robin Molnar 22 decembrie 2008 la 18:27 - Raspunde

   😀 Wow. Bag de seamă că sunt experienţe asemănătoare la foarte multe persoane… 😀

  • Robin Molnar 22 decembrie 2008 la 18:30 - Raspunde

   😀 Io am mâncat îngrăşământ toxic. De două ori. 😀 Eram mov, doctorul din sat (eram la ţară) i-a sfătuit pe ai mei să cheme preotul…

   😀 Ceva i-a şoptit lui tata să mă bage în fântână. 😀

   A treia zi era fresh… 😉

   Odată am picat în cap de pe o schelă. Am cazut fix pe tâmplă. Puteam să mor, nu s-a întâmplat…

   😀 Ar fi atât de multe… 😀

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.