Scurtissime (34)

  1. Telescopul spațial Hubble a observat cum un disc de materie a fost absorbit într-o gaură neagră. Sursa.
  2. Profesorul belgian Eugene van Itterbeek a ales să-şi petreacă ultima parte a vieţii la Cisnădioara, la câţiva kilometri de Sibiu, pentru că a preferat luxul liniştii, al naturii de o frumuseţe extraordinară şi al unei culturi diverse, în locul confortului de care s-ar fi bucurat în ţara sa natală. Este de 17 ani în România şi este profund recunoscător acestei ţări, care l-a întregit spiritual şi cultural şi i-a oferit o “experienţă cosmică” pe care nu ar fi găsit-o niciodată în Occidentul Europei. Sursa. Vă sună cunoscut?
  3. Lasere, Măgurele (România) și particule fantomatice. Via Mihai.
  4. AMD se pune cu toporul pe gâturile celor de la PR care nu-și fac treaba. Sursa. Tot via Mihai care se pare că este, și el, fan AMD.
  5. HP ar putea lansa o nouă platformă de servere ultra-dense, bazate pe microprocesoare ARM. Sursa. Eh, nu-i așa că, dintr-o dată, ideea mea nu mai pare atât de nebunească? Mai ales dacă ținem cont de faptul că microprocesoarele ARM au, de obicei, dimensiuni mici, putând fi înghesuite câte 64 sau mai multe într-o singură unitate de procesare (rack 1 U)… Da, tot via Mihai.
  6. Lacul lebedelor, versiunea chineză. No, rușii, inventatorii baletului, tocmai și-au luat o lecție de balet. Via M…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.