Unde mănânci bine în Petroșani și îmrejurimi?

Am văzut la Denisuca un articol despre locurile unde se mănâncă bine în Hunedoara și Deva, după o idee inițiată de Lilișor. Mi se pare o idee bună și țin să completez harta județului cu municipiul Petroșani și ce mai este în împrejurimi.

Altfel, în ordinea vitezei cu care te lingi pe bot, și în ordinea distanței față de oraș, avem așa:

  1. Lângă Petroșani
    1. Pensiunea La Nicolae (mi-am ținut acolo ziua doi ani la rând, plus o onomastică), în localitatea Bănița de lângă Petroșani (vreo 8 kilometri). Platourile de pui sau de porc, deși nu tocmai ieftine, sunt demențiale. La fel, puiul Shanghai este foarte, dar foarte bun. Mâncarea, în general, este foarte, foarte bună. Dacă vreți să scăpați ieftin, vă luați o jumătate de pui la ceaun cu mămăligă și niște mujdei și dați în jur de 20 de lei.
    2. Hanul Boleștilor. Poate a fost cu noroc, dar am mâncat acolo (ce-i drept, o singură dată, că e la 16 kilometri de Petroșani, spre Deva), iar mâncarea a fost bună. Am servit ciorbă de burtă (probabil cea mai bună din vale) și pui Shanghai.
    3. Vila Melinda, la 5 kilometri de Petroșani cum mergi înspre Cabana Rusu (în Parâng) sau Voineasa. Mai de mult serveau clientul cu o țuică și un pic de pâine cu unsoare și cu slănină de casă, până venea mâncarea, dar acum nu mai știu cum este, că n-am mai ajuns de mult pe acolo. S-ar putea să nu se fi schimbat.
  2. În Petroșani
    1. Casa Bobârcă, în apropiere de Parcul Carol Schreter (Central), în spatele Casei de Cultură Ion Dulămiță. Nu recomand pizza, este foarte bună, dar mai bune sunt mâncărurile gătite cu adevărat. Am mâncat de toate de pe acolo și nu am regretat niciodată.
    2. Complex 3D Aqua în cartierul Aeroport. Pizza este mai bună ca la Casa Bobârcă, iar mâncarea gătită este OK, deși nu cred că mai bună decât cea de la Casa Bobârcă. Mi-a plăcut Pizza fomistului. Adăugire ulterioară: nu mai recomand acest restaurant din motive de siguranță.
    1. Iva X-Sound. Au un chioșc celebru lângă școala I.G. Duca (da, fostul prim-ministru din perioada interbelică, ucis la Sinaia). Au cele mai bune sandvișuri din Europa Continentală, fără a fi pretențioși la un sandviș.
    2. Cofetăria … Of, nu mai știu numele. Trec mereu pe acolo când vin în Petroșani, ca să nu merg acasă cu mâna goală. Au niște prăjituri excelente. Este față în față cu Peter’s Snack Bar – cea mai jenantă tentativă de mâncare pe o rază de 150 de kilometri, că am avut noroc și s-a închis bomba aia penală din gara Deva. Prăjiturile cu fructe sunt bune în mod special.
  3. Mai departe de Petroșani:
    1. Cabana de la Groapa Seacă Cheile Buții, la capătul Vestic al Văii Jiului, dincolo de Uricani. Fac ăia niște păstrăvi acolo, tulai Doamne!
    2. E ceva restaurant în față la Banca Transilvania în Vulcan, îmi scapă numele, unde am mâncat cel mai bun piept de pui cu sos gorgonzolla.

Nu pot să vă spun ce foame m-a luat.

22 Comentarii

  1. Mihai Todor 27 ianuarie 2011 la 19:36 - Raspunde

    “Cabana de la Groapa Seacă, la capătul Vestic al Văii Jiului, dincolo de Uricani. ” – Fie, de fapt, vroiai sa zici Cabana Cheile Buții, fie ai incurcat traseul 😀

    “Iva X-Sound. […] Au cele mai bune sandvișuri din Europa Continentală, fără a fi pretențioși la un sandviș.” – SUBSCRIU! De multe ori, cand vin in Petrosani, le fac o vizita pentru a lua un burger din acela cu cordon bleu. E absolut genial. Nu am gasit asa ceva prin capitala…

    “Peter’s Snack Bar – cea mai jenantă tentativă de mâncare pe o rază de 150 de kilometri” – Te referi cumva la “Cainele Mort”? 😀

  2. Mariuskl 27 ianuarie 2011 la 20:01 - Raspunde

    Cred ca nimeni nu stie numele cofetariei respective din Petrosani, dar cert e ca toti isi cam iau produse de patiserie de pe acolo.

    Despre Iva…. aproape de fiecare data cand sunt in Petrosani nu ratez ocazia de a imi lua un mexican de acolo. Cat am fost la liceu cam de 2 ori pe saptamana mergeam acolo si imi luam un mexican.

    Cat despre Bobarca, e un loc bun de pierdut vremea cu cineva, fie la o pizza (care e ok, dar e un mai buna, zic imediat unde). Am stat acolo cu o bere si o ditamai pizza ore bune lucrand (n-aveam internet mobil pe atunci si nu mai aveam conexiune la net).

    Ca vorbeam de pizza, e chiar la intrarea in Petrila o pizzerie al naibii de buna. Intr-adevar pizza e ceva mai scumpa, dar e buna, mai ales pizza casei 🙂 (poate stii de care zic, mie imi scapa numele acum).

    • Robin Molnar 27 ianuarie 2011 la 20:49 - Raspunde

      Nu mă refer la cea care are patiserie, ci la cea unde se urcă pe scările acelea de lângă Leonardo, era un restaurant acolo, pe vremuri.

      • Mihai Todor 28 ianuarie 2011 la 02:52 - Raspunde

        Cred că la aia îi zice Joly sau ceva de genu’ 😛

        LE: Da’ la Groapa Seacă nu e bună mâncarea? Nu am luat niciodată un prânz pe acolo și-s curios…

        • Robin Molnar 28 ianuarie 2011 la 07:46 - Raspunde

          Așa. Jolly. =)) Nu-mi aminteam nici tras pe cearșaf roată.

          Nu, la Groapa Seacă n-am mâncat niciodată. Am mers o dată special pentru asta acolo, dar se pregăteau oamenii de nuntă și fiind departe de orice altă așezare umană, nu s-au riscat să ne servească cu mâncare, că mai erau pe acolo vreo 40 de turiști semi-hămesiți. Bănuiesc, de aici, că mâncarea este bună, dacă ai o karma suficient de bună încât să-i convingi pe ăia să-ți și dea.

    • Gaby 27 iunie 2014 la 22:20 - Raspunde

      S-a desfiintat(2014) acum gasiti acolo VIA VINOTECA.
      Cele mai bune prajituri pot fi consumate in Vale la cofetariile “ALY” putin mai jos de Primaria Petrosani,si la cofetaria “DRAGALINA DOLCE” in apropiere de fantana arteziana de langa parcul Teatrului de Stat din Petrosani.Le-am scris in ordinea aparitiei in economia Vaii Jiului.Sunt super la gust!

      • Robin Molnar 27 iunie 2014 la 22:51 - Raspunde

        Ce s-a desființat?

  3. lilisor 27 ianuarie 2011 la 20:49 - Raspunde

    Mulţumesc 🙂 Sigur recomandările tale vor ajuta pe cei care ajung prin Petroşani şi vor să ştie unde pot mânca ceva bun. Platoul ăla cu porc arată … demenţial!

  4. Mariuskl 27 ianuarie 2011 la 22:52 - Raspunde

    Ah, da, stiu de care zici. Am trecut de multe ori pe acolo, insa nu am apucat sa intru sa vad ce si cum.

  5. RaRo 27 ianuarie 2011 la 23:55 - Raspunde

    Bag seamă că-ți cam place puiu’.

  6. Molnar Bianca-Andreea 28 ianuarie 2011 la 07:51 - Raspunde

    La Groapa Seacă nu am stat să mâncam ci doar am beut bere după ce am coborât din Parâng.
    În schimb pot să îţi spun prin Alba Iulia unde poţi mânca.
    Cea mai bună pizza din toată lumea (nu glumesc) o găseşti la Pizzeria Tortuga de pe Bulevardul Transilvaniei(în cetate). E făcută în cuptor pe lemne. Toţi care au mâncat pizza acolo au spus că e demenţială.
    Aş putea sugera şi Pizzeria Sergio pe str. Vasile Goldiş (în Cetate), deşi mi se pare că este cam uleioasă(noi, colegele, comandăm acolo că e 3+1 gratis).
    Pentru cei mai gurmanzi recomand pensiunea Drumul Dragostei(la ieşire din Alba Iulia spre Vinţu de Jos). Acolo am mâncat păstrăv la ceaun cu mujdei. E delicios. Nu o să uit niciodată cât de gustos a fost. Şi servirea a fost impecabilă.
    Dar dacă o să vii prin Alba binenţeles că o să mănânci mâncare făcută de mine.
    P.S: Eclerele au fost delicioase. S-au terminat. Dar mâine o să fac altceva. Surpriză!

    • Robin Molnar 28 ianuarie 2011 la 08:00 - Raspunde

      Păstrăv la ceaun. Leșin. N-am mâncat niciodată, nici nu știu cum e. =)) Mintea mea nu poate să conceapă așa ceva.

  7. ocsike 28 ianuarie 2011 la 07:55 - Raspunde

    Jolly, era cofetarie, înainte de a-l extinde. Acu e restaurant cu acte in regula.

    • Robin Molnar 28 ianuarie 2011 la 08:00 - Raspunde

      Mi s-a părut mie că simt miros de șnițele de pui pe acolo… =))

  8. ciresica 28 ianuarie 2011 la 08:24 - Raspunde

    Cum ar fi sa incep sa scriu si eu unde se mananca bine in Bucuresti? Cred ca m-as plictisi dupa vreo jumatate de ora de scris =))

  9. ciresica 28 ianuarie 2011 la 09:40 - Raspunde

    🙂 dragul meu: e comuna, nu sat :)))

  10. dorin 22 februarie 2014 la 14:52 - Raspunde

    Pizzeria din Petrila se numeste Number One! Te servesc din partea casei cu unsoare de porc in care sau topit jumarile si ceapa rosie! Enjoy!!!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.