Vițel 3 – Robintel 1

Na, că până la urmă am dovedit o parte din mușchiul congelat de vițel în  care mi s-a rupt pânza de bomfaier data trecută. Să vă spun cum se taie, că e cu secret și s-ar putea să nu vă iasă din prima, caz în care vă recomand să aveți măcar încă o pânză de bomfaier, de siguranță.

Așadar, de data asta mi-am luat un bomfaier românesc, fiindcă ălea poloneze nu rezistă. Și a fost și mai ieftin, șapte lei cel românesc în loc de doisprezece cel din import. No, am scos bucata de carne și am măsurat-o cu ochiul, deducând că bucata de carne are o grosime aproximativ egală cu adâncimea de tăiere a bomfaierului (distanța dintre vârful lamei și cadrul metalic al bomfaierului).

Apoi am învelit în prosop partea pe care intenționez să mi-o mai păstrez în congelator, după care m-am apucat și am început să tai cu bomfaierul, încet și cu grijă, că lama este mai slabă decât carnea înghețată.

Așa, încet, încet, câte un centimetru pe minut, până la urmă am dovedit (tăiat) mușchiul acela congelat. Bine, se mai bloca lama din când în când, sau mai obosea brațul musculos, dar mișcam un pic de capătul lamei în sus ți în jos și se debloca.

No, amu mai am o singură grijă: ce să-mi fac, friptură cu ciorbiță de văcuță, sau friptură și tocăniță? Dileme, dileme…

P.S. Presemne vițelul nu a vrut să să lase dus de un bomfaier străin, ci doar de unul neaoș. O fi fost patriot.

P.P.S. Bomfaierul folosit este Build X-ELL de la SANTO (cadru bomfaier cu mâner din lemn), cod produs: 622007.

8 Comentarii

  1. TNH 29 iunie 2011 la 23:04 - Raspunde

    Pentru cititorii care nu au brațe musculoase: porționați orice bucată de carne înainte să o băgați la congelator. Odată însușit, acest obicei vă va scuti de multe celule nervoase distruse.

  2. Mihai Todor 30 iunie 2011 la 02:38 - Raspunde

    Îmi place de tine că ești căpos și nu te lași până nu izbândești cu metoda aleasă inițial =)) Oricum, cred că puteai să picuri nițel ulei pe lamă, ca să se miște mai cu talent =)) (ca să nu-ți zic să o dai cu săpun :D)

    • Robin Molnar 30 iunie 2011 la 09:12 - Raspunde

      =)) Ai auzit de ulei de pilă?

      • Mihai Todor 30 iunie 2011 la 10:37 - Raspunde

        Nu, da’ am auzit de daltă, ciocan, topor și, varianta mai modernă: flex 😛

        • Robin Molnar 01 iulie 2011 la 09:17 - Raspunde

          Chestia este că dacă dai cu ulei pe pânza de tăiat, nu o să mai taie. La fel cum dacă ungi pila cu ulei, n-o să o mai poți folosi. 😉

  3. Molnar Bianca-Andreea 30 iunie 2011 la 11:25 - Raspunde

    Puteai sa aduci carnea cu tine cand veneai la Alba. Te invatam eu cum se face! hihihi Dar nici acuma nu e tarziu.

Lasă un răspuns la TNH Anuleaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.