Cosmeticele eco

Am studiat puțin înainte să întreb, dar nu m-am lămurit chiar de tot. De fapt, din contră, a început să să crească revolta în mine, pentru că am văzut foarte mulți producători de cosmetice eco.

Ce n-am văzut este un singur producător de cosmetice eco să folosească ulei de palmier obținut din surse sustenabile. Pentru că, în cazul în care nu știați, păduri întinse din Asia de Sud Est sunt defrișate pentru a planta palmierii din care să se extragă uleiul.

Problema este că prin acest proces, specii pe cale de dispariție sunt aproape exterminate prin distrugerea habitatului lor natural, specii precum urangutanul și tigrul de Sumatra.

Greenpeace a abordat problema obligând Procter and Gamble să-și procure uleiul din surse sustenabile (care n-au de-a face cu distrugerea habitatului), așadar niște surse sustenabile există, doar că sunt un pic mai scumpe.

No, eu n-am văzut niciun producător eco să folosească ulei de palmier provenit din surse sustenabile, de unde totul începe să mi se pară un mare fiasco. Și nu, nu mă refer la produse de casă (care nu sunt musai eco) ci la produse din magazinele eco, produse cu pretenții de eco.

Urât, tare urât.

2 Comentarii

  1. aparatura de laborator 31 ianuarie 2011 la 14:29 - Raspunde

    pai e „trendi” sa fii eco(-friendly) si/sau bio in zilele noastre. problema ca multi isi pot isusi eticheta asta destul de usor. si asa, au aparut mancare, cosmetice, haine eco… cine stie ce urmeaza?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.