7 Comentarii

  1. Bogdan 22 octombrie 2013 la 16:19 - Raspunde

    Dacă tu crezi că “cineva” ne lasă să ajungem independenţi, în indiferent care punct sau domeniu dar cu atât mai mult pe treburi precum “independenţa energetică sau financiară”… apăi trebuie să te întorci până în iarna lui ’89.

    PS – Au trecut cumva 24 de ore de la anunţul Chevron “cu sistarea” şi plecarea mai ceva ca un Concorde a lui Pontulici “în vizită de lucru aka primit bătaie cu cureaua texană pe poponeaţă”?

  2. Ovidiu 22 octombrie 2013 la 17:03 - Raspunde

    Pe mine ma irita teribil asocierea asta intre proiectul RMGC si cel al Chevron. Sunt bagate in aceeasi oala si tratate cu aceeasi ostilitate desi diferentele sunt enorme.
    Pai se poate compara raderea a 4 munti si crearea unui imens lac cu cianuri cu niste operatiuni de EXPLORARE care vor dura minim 3 ani, dar mai degraba 5? Timp destul sa ne lamurim daca chiar se pune problema exploatarii si, foarte probabil, sa devenim mult mai informati cu privire la ce presupune exact exploatarea (daca va fi cazul).

    • Robin Molnar 22 octombrie 2013 la 17:16 - Raspunde

      Cei din Bahrain ne citesc ideile și se crăcănează pe ei de râs, ce romantici suntem noi cu conservatorismul nostru.

  3. Xtall 23 octombrie 2013 la 01:44 - Raspunde

    Cred ca ca scandalul e forțat sa meargă în direcția asta pentru a nu se vedea adevarul simplu, contractul e de tot rahatul. Nu exista nici măcar o clauza de obligativitate pentru a ni se livra gaze din exploatările respective.
    Sunt absolut sigur ca o sa urmeze (cu mare tam tam) politici de “asta e papa bun” punând accent NUMAI pe aspectul asta (subiectul trebuie întreținut si încins pana atunci nu trebuie sa se termine repede, ca e nasol o sa se observe treaba cu banii).
    Si după asemenea scandal monstru normal ca vine o perioada de acalmie când o sa se dovedească ca “papa e bun”, si gataaaa, e bun, ce bine ca ne-am lămurit într-un final si totul e ok.
    Trezirea o sa se facă când o sa plătească gazele, dar faptul va fi consumat și contractul încheiat de mult. Caz inchis.
    Sunt de acord, accept chiar si riscul sa sar în aer, mut populatia de acolo, dar măcar sa fie pe pielea mea, în beneficiul meu, nu sa schimb un importator cu altul, care nu-mi garantează absolut nimic referitor la preț sau livrare, și ma mai și laud ca “am gaze” resursele mele naturale.
    Nu înțeleg de ce tine goanga cu rusii la asemenea procente de import, importam cel mai putin din toată europa, plus ca exploatările din M. Neagra vor exista sigur (estimate parca pe la 100 ani) și se mai face si gazoductul ala, chiar dacă nu trece direct pe la noi, și pe la ungurii parca se face ceva.
    Plus ca, cireașa de pe tort, pana si rusii au concesionate in țară terenuri pentru exploatarea gazelor de șist, (contracte nediscutate de nici o culoare, pariu pe ce vrei ca sunt la fel de nasoale)
    Dar ideea e, strict referitor la rusi, ori ne temem ca o sa cumpăram de la rusi ori nu ? de tare ce ne temem ii mai băgam și în pâine direct în curte? fraudulos pana in momentul de fata din moment ce nu se discuta contractele lor.

  4. Manuel 23 octombrie 2013 la 09:22 - Raspunde

    E un risc pe care nu vrei sa ti-l asumi mai ales cand vezi ce a facut Chevron in Ecuador. Istoria companiilor spune multe despre ce va fi aici.

    La fel, de unde independenta energetica pe cand Romania primeste 3% din ceea ce se face acolo. Mie nu imi pare asta a fi independenta energetica.

    • Robin Molnar 12 noiembrie 2013 la 07:49 - Raspunde

      Cât negociezi, atâta ai. Să nu excludem o soluție corectă doar pentru că ăștia de acum sunt niște incompetenți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.