18 Comentarii

 1. Ionut 01 februarie 2012 la 08:26 - Raspunde

  Sunt de acord cu abordare acstui articol. Rosia Montana nu reprezinta o mare problema de mediu in Romania cum tot vorbesc ONG-urile. RMGC din contra isi propune sa salveze mediul di zona si asa degradat in urma exploatarilor defectuase de pana acum.

  • Robin Molnar 02 februarie 2012 la 08:26 - Raspunde

   Nu știu dacă e așa sau nu, nimeni nu știe, dar cerrt este că ave, probleme de mediu mult mai mari, iar lor nu le pasă. 🙁

 2. Dana 01 februarie 2012 la 08:58 - Raspunde

  Chiar nu inteleg dece organizatiile de mediu protesteaza de parca Rosia Montana ar fi singura mina unde se foloseste cinaura. Din cate stiu la fel se extrage si in Finlanda unde cantitatiile de cinauri folosite sunt mult mai mari decat se vrea a fi folosite la noi. Si mai ales statul roman care nu facut nimic in ultimii ani pentru o banala ecologizare a zonei, sa nu mai zic de patrimoniu.

  • Robin Molnar 02 februarie 2012 la 08:26 - Raspunde

   Sunt multe chestii pe care nici eu nu le înțeleg.

 3. Hannah Irina 01 februarie 2012 la 10:34 - Raspunde

  Buna ziua, aveti dreptate prioritatea e alta! Toti sau bagat sa salveze Rosia Montana dar sunt foarte putini care fac activitati de igienizare… si alte lucruri care sunt mai importante!

 4. joita lucian 01 februarie 2012 la 19:45 - Raspunde

  Pai ei au loc de munca sunt protestanti….:)) fata de cei din Rosia Montana…care mor de frig si foame!

 5. annitu 02 februarie 2012 la 02:01 - Raspunde

  Foarte bine ai făcut.

 6. Anda 02 februarie 2012 la 15:19 - Raspunde

  Domnule, de ce nu intri in randurile Green Peace daca consideri ca altele sunt prioritatile? Ca se le deschizi si loc ochii, daca esti dumneata asa luminat. Cine esti dumneata sa le indici altora care ar TREBUI sa fie prioritatile LOR.
  Micule Dumnezeu ce te crezi! Dar tot mic ramai oricum te-ai crede!

  Sper sa mi se permita comentariul in mijlocul atator osanale aduse proiectului. Ma gandesc ca poate e un cult aici dedicat RMGC-ului si sa nu va deranjez.

  • TNH 03 februarie 2012 la 18:55 - Raspunde

   Stai liniștită că nu e niciun cult RMGC pe aici. Chiar eu am zis de atâtea ori că RMGC ar putea exploata și altfel decât cu cianuri, numai că ar fi mai scump, și tot n-am fost cenzurată. În fine, Robintel nu vrea să înțeleagă că RMGC e liberă să extragă alte resurse din alte părți dacă nu-i convine să exploateze aici prin metode mai avansate și mai scumpe, dar asta nu înseamnă că autorul articolului poate fi bănuit că șterge comentariile cu care nu e de acord.

   Ca temă de casă pentru Robintel, de ce o companie ca RMGC cheltuie sume imense pe PR, ca de exemplu activități în aer liber cu Crina Coco Popescu în loc să mai adauge 2 km de pădure în planul proiectului?

  • Robin Molnar 06 februarie 2012 la 08:18 - Raspunde

   Pentru că nu este treaba mea să fac asta. E ca și cum un proaspăt intrat în politică ar vrea să ajung premier. Să nu fim idealiști.

 7. Mircea C. 03 februarie 2012 la 16:37 - Raspunde

  Prioritatea nu ar trebui sa fie “ecologizarea” (termen folosit de multe ori impropriu in sens de ordine si curatenie), ca nu-s gunoierii nostri. Eu zic ca e bine ca ne atrag atentia asupra altui dezastru ecologic pe cale sa se intample, asta pentru ca peste 30 de ani fiul tau Robintel Jr. sa nu scrie la randul lui un articol pe blog despre faptul ca Greenpeace trebuie sa ecologizeze zona Rosia Montana in loc sa … mai stiu eu ce s-o intampla atunci ?! (Cine o sa vrea sa ne mai exploateze ca pe o tara bananiera pt materii prime ?)

  Dintre lucrurile pe care poate ar trebui sa puna accentul Greenpeace la noi ar fi legate de interventia cat se poate de directa a omului asupra ecosistemului, si aici in primul rand intra vanatoarea. Trecand peste faptul ca insusi acest “hobby” al instaritilor este cruzime fara seaman pentru vremurile luminate (totusi) pe care le traim, eu nu inteleg cum se poate ca autoritatile sa elibereze autorizatii de vanare a unor specii de mamifere rare si pe cale de disparitie cum ar fi rasii de exemplu :

  “Doar sezonul asta (2011-2012) s-au aprobat pe baza unor derogari “recoltarea” a 335 de ursi, 488 de lupi, 103 rasi si 392 de pisici salbatice. Bineinteles ca asociatiile de vanatoare au cerut seminificativ mai mult!” – de la Ciula

  Asa cum au putut lupta cu vanatorii de balene in ocean, asa sa lupte si impotriva imbuibatilor care impusca din “placere” tot ce avem mai pretios in muntii si padurile noastre.

  Nu te inteleg, Robin. Roman si patriot esti, informat esti, inteligent esti – si atunci cum se poate sa nu-ti dai seama ce reprezinta exploatarea cu cianuri pentru tara noastra ? Sincer sa fiu, deja ai pus atatea articole pro RMGC incat incep sa ma indoiesc de integritatea ta. Mai exista doar posibilitatea sa ai un soi de recunostinta pentru ca oamenii te-au invitat la nu-s ce eveniment. Dar pentru asta chiar merita sa marchezi puncte pentru RMGC ori de cate ori ai ocazia ?! Get over it ! N-o fi Greenpeace-ul perfect, dar daca ar fi si ar face tot ce zici tu acolo, pai n-ai mai avea calculator nici iPhone nici laptop (Made in China iti spune ceva ?!) Ar mai ramane doar ca Greenpeace sa boicoteze productia de sarmale in foi de vita, care duce la distrugerea viilor planetei :))

  (Hai ca m-am aberat si eu, ca raspuns la aberatia ta …)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.