Acest website are nevoie să folosească cookies, care sunt niște fișiere text de mici dimensiuni ce conțin referințe specifice, dar nu explicite, stocate pe computerul voastru, astfel încât, de exemplu, atunci când lăsați un comentariu, datele din formular să se salveze, dar nu numai.
Fără acces la cookies, aceste date nu se vor salva.
Pentru a afla mai multe despre cum folosim informațiile și despre dreptul vostru asupra datelor voastre, vă rugăm să consultați pagina Politica de Confidențialitate.
Puteți modifica accesul la aceste cookies accesând taburile din stânga.
asta imi aduce aminte de bunica mea, mereu facea niste sarmale de te lingeai pe degete. punea in mijlocul lor mereu cate un ciolan afumat sau ceva afumatura oricum, si le dadea un gust \”teribil\” de bun. atat imi pare rau ca maicamea nu a preluat traditia. mi-ai facut o pofta acuma de n-ai vazut :))
😀 Promit să-ţi trimit nişte poze cu cele de Crăciun, aşa, să te mai aline… 😀
Sunt intrebate si aici. Noi nu mai facem de mult sarmalute fara oala minune 🙂 (mai ales de sarbatori)
Le faceti acum (ca voi le faceti in zona voastra) si cu gaurici de suprapresiune la capace 😀
Ulciorasele alea (alea 3, din prima foto, josul ei) is pentru tinut laptele in special (ptr lapte prins) dar se folosesc si la adus vin (au alta forma la maner si gura e altfel, nu mai e rotunda)
Se pastreaza altfel totul in ele.
Am luat si eu in toamna cand a fost targ aici (in fiecare toamna e targ (de la voi vin mesterii) un set fain de tot, cani de lut in forma de butoi cu maner, si doagele se vedeau 🙂 foarte frumoase (si practice).
😀 Acum mi-ai făcut poftă de vin! 😀 Şi lapte acru, de casă, nu iaurt cu 10,000 de E-uri. 😀 Dar să fiu şi mai sadic: voi ştiţi ce se mai păstrează bine în vasele de lut? Cârnaţii de porc afumaţi şi prăjiţi, în untură. :woohoo: Practic iei un vas şi-l umpli cu cârnaţi din ăştia şi-i acoperi cu untura rezultată din prăjirea lor… :woohoo: Nasc… Avortez… :woohoo: :woohoo: :woohoo: Sufăr! :woohoo:
deci am un vin de casa superb, o iesit super anu asta, e limpede, rosu, putin spre roz, si are gustul ala specific. Acu sper ca pana la craciun sa se mai \”tomneasca\” cum se zice pe la noi :)) abia astept craciunul ca ma duc la tara si acolo e raiul mancarurilor.
😀 În ce regiune a ţării mergi? 😀 Să ştiu să vin în vizită pe stomacul gol 😀 … 😉
api ti-am mai zis ca am si palinca deaia buna:P sunt din ardeal, de prin salaj…
😀 Aia n-am uitat, io întrebam unde mergi la ţară… 😀
pai aci aproape, e la 30 kilometri de oras satul. Aproape de Zalau, daca ai auzit de el. Da chiar si acolo, an de an se pierd traditiile de Craciun, cand eram eu mai mic, era chiar frumos, acum se pierde tot mai mult pe an ce trece. insa vinul a ramas la fel 😛
😀 Mai este vreun român care să nu fi auzit de Zalău? 😀