“Este un semn al credibilității noastre fiscale”

Nu-mi stă în fire să preiau articole cu totul, dar articolul pe care a trebuit să-l traduc este deosebit de bun și de succint, așa că ți-n să vi-l redau în continuare cu traducerea și adnotațiile mele:

Trezoreria Regatului Unit va plăti ultimele 1,9 miliarde de lire datorie din timpul Primului Război Mondial

Guvernul (britanic, n.r.) va răscumpăra împrumutul sub formă de bonuri de război emise de (premierul, n.r.) Chamberlain în 1932, economisind 15 milioane de lire din dobânzi.

Guvernul va plăti cele 1,9 miliarde de lire datorie, existente sub forma bonurilor de război emise în timpul Primului Război Mondial și ia în considerare eliminarea debitului “perpetuu” de bonuri de război ce datează din timpul crizei anului 1720 (nu este nicio greșeală!, n.r.), când South Sea Company (Compania Mărilor de Sud, care exploata vaste resurse în America de Sud, n.r.) s-a prăbușit, (dar unele datorii au rămas, n.r.) sau din timpul războiului anti-francez încheiat cu bătălia de la Waterloo (1815, Napoleon a pierdut, n.r.).

Trezoreria (britanică, n.r.) va răscumpăra bonurile de război, care vin c-o dobândă de 3,5% în data de 9 Martie 2015. Aceste bonuri de război au fost emise în 1932 de ministrul (pe atunci, n.r.) Neville Chamberlain pentru a refinanța datoriile făcute în timpul războiului, aceste bonuri de război cu dobânda de 3,5% înlocuind împrumuturile sigure (ca tip de investiții, n.r.) emise în anul 1917 sub sloganul “spre deosebire de soldat, investitorul nu riscă nimic”.

Guvernul actual (britanic, n.r.) este nerăbdător să beneficieze de dobânzile mici, iar răscumpărarea bonurilor de război îi permite să emită altele, cu dobânzi și mai mici.

Tony Nangle, angajat al Threadneedle Asset Management, al doilea cel mai mare deținător de bonuri britanice, estimează că cetățenii britanici vor economisi 15 milioane de lire sterline pe an prin răscumpărarea acestor bonuri, ceea ce echivalează cu reducerea datoriilor pentru (echivalentul actual al, n.r.) 500 de milioane de lire sterline. Această companie chiar a somat guvernul să-și refinanțeze vechile datorii pentru a face economii semnificative pentru cetățeni.

Peste 120,000 de oameni dețin bonul de război de 3,5%, fiind cel mai popular mijloc de împrumut făcut de guvern (pentru a aduna bani de la populație, n.r.). În jur de 97,000 de investitori dețin mai puțin de 1000 de lire (în bonuri, n.r.), în timp ce aproape 38,000 dețin mai puțin de 100 de lire. Țara (UK, n.r.) a plătit în jur de 5,5 miliarde de lire sterline drept dobândă pentru bonurile de război emise în 1917, conform Oficiului Pentru Managementul Deficitului.

În Octombrie guvernul a anunțat că-și va plăti împrumutul de 218 milioane de lire sterline făcut de Winston Churchill sub forma emiterii unui împrumut consolidat cu dobânda de 4% emis în 1927, pe când era ministru de finanțe (a devenit, mai apoi, premier, n.r.).

Ministrul George Osborne descrie ultimele răscumpărări de război drept “un moment de mândrie”. Adăugând “Este un semn al credibilității noastre fiscale și o bună afacere pentru acestă generație de plătitori de taxe.”.

Unii experți spun că le vor lipsi aceste bonuri moștenite. “Pentru aceia dintre noi care au privit pentru mult timp piața de (împrumuturi, n.r.) sigure, un pic de magie a căzut din aceasta.” a spus Moyeen Islam, specialist al Barclays în materia venitului fix.

The Guardian

Are rost să facem comparația între ei și noi, care așa guvern avem, de nu-i capabil să-și plătească datoriile către firme și către cetățeni?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.