Ce învaţă copiii noştri?

Citeam în Gândul despre un manual de biologie de clasa a IX-a cu titlul:  „Biologie clasa a IX-a- Măiestrie şi strălucire divină în biosferă“ care îi învaţă pe copii că au fost creaţi de Divinitate (teoria creaţionistă).

Desigur că nu pot să spun eu dacă este aşa sau nu, nimeni nu poate, la fel cu nimeni nu a găsit, încă, veriga lispă care să demonstreze că ne tragem din maimuţe (teoria evoluţionistă). Ce nu înţeleg eu este de ce trebuie ca un manual să prezinte doar una dintre teorii. Nu ar fi mai corect ca la Biologie să se studieze teoria evoluţionistă iar la religie cea creaţionistă? Şi nu ar fi normal ca fiecare individ să decidă pentru el? Şi, mai mult, de când se permite impunerea unui punct de vedere religios? Adică am treabă că este religios, am treabă că este creştin, fiindcă peste 50 de ani ne trezim că se va impune unul musulman, de exemplu.  Sau budist. Aşa că cel mai corect este să nu o facem.

O regulă esenţială a echilibrului în viaţă spune aşa: păstrează-ţi religia pentru tine şi nu încerca să o impui altora.

8 Comentarii

 1. Florin 17 martie 2009 la 10:50 - Raspunde

  Vezi ca te contrazici un pic. Prima data zici sa se studieze ambele variante, pe urma zici sa se studieze la biologie doar teoria evolutionista.
  De ce sa se studieze mai intens teoria evolutionista cand ea de fapt crapa pe zi ce trece tot mai mult? Nici creationismul nu poate fi demonstrat, dar macar sa nu ma trezesc eu ca imi baga astia in capul copilului ca ne tragem din mamute, broaste sau mai stiu eu ce…

  • Robin Molnar 17 martie 2009 la 12:40 - Raspunde

   :woohoo: Dude, eu spun că ar fi normal să se studieze la Biologie teoria evoluţionistă şi la Religie cea creaţionistă… :woohoo: Nu am spus că să se studieze mai intens cea creaţionistă. Dacă tu vrei să-i explici copilului tău altceva, este dreptul tău să o faci, în familie. Eu nu vreau ca al meu copil să creadă că lumea s-a făcut în şapte zile, de exemplu. Vreau să discearnă pentru el. :woohoo:

 2. Ana 17 martie 2009 la 13:02 - Raspunde

  perfect de acord pentru ca eu parca stiam ca biologia era stiinta :0

  • Robin Molnar 17 martie 2009 la 14:44 - Raspunde

   😆 Aşa ştiam şi eu, că este ştiinţă. Religia şi alte cele se pot preda în ore separate. 😉

 3. skywalker 17 martie 2009 la 18:10 - Raspunde

  pai teoria evolutionista este pus sub semnul intrebarii din ce in ce mai mult… dar totusi nu inteleg de ce iti pasa tie asa tare de chestia asta?

  • Robin Molnar 17 martie 2009 la 20:31 - Raspunde

   :woohoo: Îmi pasă fiind că eu sunt de părere că fiecare trebuie să decidă pentru el. :woohoo:

 4. skywalker 17 martie 2009 la 23:00 - Raspunde

  si tu ce ai decis?

  • Robin Molnar 18 martie 2009 la 08:40 - Raspunde

   :woohoo: Este o chestie pe care o păstrez pentru mine. 😉

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.