Cenzurarea bibliei, o cale spre modernism

Propun scoaterea din Biblie a pasajului “femeile trebuie să se supună bărbaților” (Efeseni 5.22), pe motiv că acest pasaj este neconstituțional și discriminatoriu și, mai mult, aduce grave atingeri demnității persoanei femeiești!

De fapt, propun modernizarea României prin cenzurarea Bibliei, adică prin scoaterea de sub tutela religiei a mai multor astfel de pasaje complet lipsite de modernism, pentru a evita, pe viitor, propagarea în societate a unor idei învechite și în neconcordanță cu stadiul de dezvoltare al societății actuale.

 1. Femeia nu-i este supusă bărbatului. De fapt, femeia nu trebuie să fie supusă nicicum, că nu e nici cățea, nici măgăriță. Nici în natură iapa nu face ce vrea murgul.
 2. Copiii, mai ales oamenii tineri, au dreptul la voință proprie și-și pot onora părinții și altfel decât făcând ce vor aceștia din urmă.
 3. Nu, părinții n-au întotdeauna dreptate și da, copiii au voie să-și judece părinții. Pentru că au trecut prin multe chestii împreună.
 4. Să-ți îmbeți tatăl ca să faci un copil cu el nu este o soluție. Dar nici, ca părinte, să-ți înveți copii în ale amorului nu este o soluție. Ca idee, incestul este medical periculos și interzis de societate, chiar dacă biserica vede altfel lucrurile.
 5. Oamenilor le-au fost date animalele pentru trebuința proprie, dar nu pentru uz sexual. Animalele au și ele drepturi, mai ales caii.
 6. Să nu ucizi în numele religiei sau al Domnului.

Nu văd, altfel, cum am putea să mai reducem din prostia asta care colcăie peste tot, parfumată lejer de religia ce, în continuare, instigă la comportament discriminatoriu, abuziv și chiar ilegal (preponderent la fapte cu violență).

Cred că este cazul să fim cognitivi și să ne gândim și la ce tip de viitor le așezăm copiilor noștri în față. Fiindcă, altfel, fiicele mele, de va fi, vor fi roabele unui om, nu ale Domnului sau – de vor fi atee – ale voinței lor, iar fii mei, de va fi, vor fi robii unui Domn care-i trimite să ucidă alți oameni în numele unei religii.

Gândind în profunzime, parcă îmi stă în gât treaba asta. Vouă cum vi se pare?

8 Comentarii

 1. TNH 27 martie 2012 la 15:05 - Raspunde

  Genial, nu m-aş fi gândit niciodată la soluţia asta!

 2. Nelly 27 martie 2012 la 16:30 - Raspunde

  Nu sa cenzuram Biblia, ci pe noi insine. Asa si altii in vechime e posibil sa o fi modificat, ca s-au gandit ei ca nu e bine asa si e bine sa mai modifice pe ici pe colo, prin partile esentiale. Sau daca tot se poate, mai bine sa se schimbe cu “barbatii sa se supuna femeilor”. Si specificat acolo “sa nu ucizi oameni”, ca animale se ucid la micul dejun, la praz si la cina.

 3. joita lucian 27 martie 2012 la 21:43 - Raspunde

  Stii ca subiectul asta ma …gadila pe coarda sensibila…cu religia..dar…cred ca la musulmani…religia este folosita sa manipulee greu…pana la ai face sa creda ca se sacrifica pt D-zeu facand atentate!

 4. Lucian 17 mai 2012 la 08:54 - Raspunde

  Eu zic să mergeţi mai des pe la biserică şi mai uşor cu comentariile fără de cunoaştere.

  • Robin Molnar 21 mai 2012 la 20:33 - Raspunde

   Eu spun că Dumneata n-ai calitatea de păstrător al adevărului absolut, ca să-mi spui mie câtă cunoaștere am.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.