39 Comentarii

 1. Ana 07 decembrie 2009 la 18:49 - Raspunde

  This is the kind of text that doesn\’t make anyone stop. This is the kind of text that makes a drug addict do it once more… admitting he/ she has the drug or the money to get it now. And sometimes it\’s precisely those loving families that can push a kid into this. A kid that\’s only twelve years old and has been humiliated for just as many. A kid who is constantly being told by his own parents \”you\’re ugly!\” \”you\’re retarded!\” \”you\’re a filthy animal!\” – that kid won\’t tell the parents how much those words hurt, that kid will look for an escape. For any kind of emotional anesthesia. It doesn\’t feel like a choice at that age. And once the ball starts rolling, it gets almost impossible to stop it. Don\’t judge if you haven\’t been there.

 2. Mihai Todor 07 decembrie 2009 la 19:51 - Raspunde

  Mă, aici trebuie să îi dau dreptate domnișoarei. Nu toată lumea a citit suficient de mult încât să știe ce efecte au drogurile. Mulți încearcă de la \”prieteni\” binevoitori, din curiozitate și apoi constată că nu sunt în stare să se lase.

  Ia zi, cum ai ajuns să fumezi și când a fost ultima dată când ai încercat sa te lași? 🙂

  Știu prea bine cum trăgeau de mine câțiva ratați prin liceu și generală: \”hai bă, vrei să fii prietenul meu, ia și fumează cu mine\”. Care crezi că e reacția unui copil de x ani (x < 16) în situații de astea? Eu, pentru că sunt căpos din fire (și am și 2 părinți fumători), am fost printre \"fraierii\" care au refuzat să încerce, dar, am văzut cum restul se apucau de fumat, unul după altul... În timpul facultății de mai multe ori am fost îmbiat cu iarbă și am refuzat categoric. Ma doare în cot că \"nu provoacă dependență\". Sunt convins că nu face bine și nu cred că îmi va demonstra careva contrariul. Ok, tu vorbești de droguri și nu de fumat care, evident, provoacă o dependență mult mai urâtă și mai sunt și ilegale, dar, eu sunt convins că mulți dintre cei care ajung să le consume, nu se apucă de capul lor ci la îndemnul altora care tot ce doresc e să găsească oameni slabi de care să profite. Un om sub efectul narcoticelor e mult mai ușor e manipulat, iar, după ce ajunge și dependent, acesta devine practic sclavul tău pentru a obține următoarea doză. Îmi pare rău de cei care ajung în situații de astea și sper că aceste bannere să ajute la informarea populației despre pericolele existente.

 3. TNH 07 decembrie 2009 la 20:04 - Raspunde

  Exact aşa cum spune Mihai Todor: s-au apucat de droguri aşa cum s-au apucat alţii de fumat. Pentru că par mai cool, mai serioşi, mai maturi, mai cunoscători ai vieţii adevărate sau pentru a face la fel ca cei din anturajul lor.
  Trebuie să-ţi mai spun, deşi cred că o să te superi, dar n-am ce-ţi face, că Mihai Todor e cu mult mai matur şi mai înţelept decât tine, încât chiar am crezut că are treizeci şi ceva de ani (de-aia nici nu îl întrebasem câţi ani face; când am citit câţi ani are, am crezut că vorbeşte lă vrăjeală, a trebuit să verific să văd dacă spune adevărul sau e doar o glumă).

  • Mihai Todor 08 decembrie 2009 la 00:29 - Raspunde

   @TNH: Măi, hai să nu fim chiar așa de drastici, deoarece tind să cred că nici unul din noi nu a încercat vreodată să se drogheze și, cel puțin eu, nu am cunoscut pe nimeni care să aibă problema asta (și mă refer strict la drogurile puternice). Nu m-aș vedea în postura de a încerca să conving un om să se lase de droguri și m-aș bucura ca această problemă să nu mai existe, dar știu că nu se va rezolva, în mod magic, peste noapte…

   Totuși, într-un fel sau altul, acești oameni trebuie să afle că își fac singuri rău…

   În rest, te rog nu mai spune așa ceva legat de mine. Mă faci să mă simt prea bătrân, când eu, de fapt, îmi doresc să mă trezesc având iar 17-18 ani și să fiu prin liceu… 🙂

 4. Ana 08 decembrie 2009 la 02:04 - Raspunde

  Ca sa clarific putin si eu. Nu vorbeam de chestiile \”hard,\” ci de medicamente care se vand in farmacii… uneori fara prescriptie medicala. Si alea pot face suficient rau. Mai ales cand se exagereaza cu ele pe perioade lungi. De exemplu o cutie de 100 de pastile terminata in doua zile de un copil, in conditiile in care pentru adulti se recomanda maxim 2/zi si in nici un caz pe termen lung. Bineinteles ca nu se incepe asa. Se incepe cu doua acum, doua peste doua luni, apoi peste inca o luna, la patru luni deja s-a terminat cutia, urmatoarea cutie se termina in doua saptamani, urmatoarea intr-o saptamana, urmatoarea in 4 zile…

  Si nu se sesizeaza nimeni la farmacie? Pai… nu. Mai ales intr-un oras mare. In Bucuresti sunt sute de farmacii, poate chiar peste mie. Nu trebuie sa treaca prin aceeasi farmacie decat rar. Poate sa bage placa cu sunt pentru mama/ tata/ bunica. Poate sa bage o mutra dezorientata intreband de pret, de cum se iau, chiar pentru ce sunt. In plus, farmaciile au interesul sa vanda, nu? Alt aspect ar fi ca, daca termina o cutie in 2 zile, nu inseamna ca isi si cumpara o cutie odata la doua zile. Poate sa incerce sa se abtina o zi, doua, patru, zece. Si dupa aia nu mai rezista. Nici psihic si nici fizic, pentru ca, dupa atatia ani, organismul s-a obisnuit. NU inseamna ca cedeaza usor. Stie ca nu mai poate sa iasa din casa cu bani fara sa isi ia pastile, asa ca evita sa aiba bani cand iese. Da drumul cardului dupa dulap. Sau cheilor de la intrare, sa nu mai poata iesi din casa. Sau cheilor de la debara, unde si-a incuiat toate incaltarile. Sau da banii unui prieten de incredere.

  Uite d-aia sunt eu impotriva reclamelor la medicamente la televizor. Le dau copiilor idei… proaste…

  It\’s not for fun. It\’s not to be cool. It\’s not a badge of honour. It never was. It\’s just emotional anaesthesia turned into physical addiction. Coughing up blood is not fun. Not having the energy to get out of bed all day except those moments when throwing up cannot be avoided anymore is not fun. Not being able to breathe ok is not fun. Getting badly injured when others wouldn\’t be affected much is not fun. Having superficial scratches that don\’t heal in three years is not fun. Getting dizzy, passing out when going up the stairs to the first floor after not taking the pills for a week is not fun, either. Going through all of this this alone because the shame of letting anyone in would be too much is not fun.

  Si ma opresc aici. Desi chiar as putea sa scriu mult mai mult pe tema asta. I know a lot about this and I know a lot about SI as well.

 5. Robin Molnar 08 decembrie 2009 la 03:37 - Raspunde

  Nu știu ce să spun. Vorbind din exterior, păreți a avea dreptate. Doar că aici nu mă refer la medicamente ce se iau pe bază de rețetă sau copii purtați de anturaj pe drumuri greșite…

  Oricum am pune problema, realitatea este că mulți se apucă de așa ceva din plictiseală/ pentru că e cool/ pnetru că au probleme cu cei din jur și vor să se distreze.

  Îmi pare rău. Am avut și am în continuare partea mea de probleme, dar să pășesc, din nou, pe așa un drum mi se pare inacceptabil. 😉

  Poate suna imatur/ etc, dar acesta este punctul meu de vedere. E al cuiva care știe despre ce vorbește. :s

 6. TNH 08 decembrie 2009 la 17:04 - Raspunde

  Of, of! Nu vreau să fiu dură cu cei ce consumă droguri pentru că îmi este prea milă de ei. Ce mi se pare ciudat e că tocmai un fumător, deci un om care îşi face rău singur, îi ceartă pe cei dependenţi. Ei bine, dacă ţigările normale sunt legale, asta nu înseamnă că ele nu sunt tot un fel de drog.
  În condiţiile în care numărul fumătorilor a crescut foarte mult în ultimii ani, faptul că mai sunt unii pe care nu-i interesează acest obicei nu poate decât să mă bucure. De-asta am zis că Mihai Todor pare mai înţelept. De fapt, nu pare mai bătrân, ci pare cu vreo cinci minute mai deştept.
  Şi ca să nu se supere, îi mai spun că sunt mai în vârstă decât el, dar că gândesc ca la 15 ani.
  P.S. Mii de mulţumiri brontozăurelului, fără ea n-aş fi aflat de metoda medicamentelor. O să descos pe cineva de la farmacie în week-endul ăsta şi dacă aflu ceva interesant/util vă spun şi vouă.
  P.P.S. Mă aşteptam să primesc întrebări de genul: \”Şi, cum ziceai că ai verificat vârsta lui M.T.?\”. 👿

  • Robin Molnar 08 decembrie 2009 la 18:35 - Raspunde

   😆 Deosebirea dintre fumat și consumul de droguri este dată de efectele psiho-sociale. După mine, desigur. 😆

   P.S. Cred că ești de-o vârstă cu mine.
   P.P.S. Nu, nu cred că gândești ca la 15 ani, ci că ți-ai păstrat o anume doză de sinceritate.
   P.P.P.S. Nu este treaba măgarului de unde beau oile apă. 😉 Vorba lui tata…

 7. Mica Publicitate 08 decembrie 2009 la 18:33 - Raspunde

  Eu cred ca suntem prea multi si daca cineva peste 22 de ani alege drogurile este decizia lui. Eu sunt pentru legalizarea drogurilor si promovarea togarilor cu avertsmentul de rigoare.Daca esti informat si alegi, suporta consecintele

  • Robin Molnar 08 decembrie 2009 la 18:47 - Raspunde

   :s Presupunând că unul care se pastilează se urcă la volan și-l lovește mortal pe cineva drag ție… :s

 8. Mihai Todor 08 decembrie 2009 la 21:27 - Raspunde

  @TNH: Te pomeni că m-ai căutat pe Google :woohoo:

  PS: Sper că nu te superi dacă ți-o zic pe aia cu \”găina bătrână face ciorba bună\” 😛

  • Robin Molnar 09 decembrie 2009 la 03:55 - Raspunde

   😆 Ha ha ha! Dude, chestia asta cu vârsta este ceea ce numim noi un mister… 😆 Sper că nu te superi că-ți completez vorba: Găina bătrână face ciorba bună, DACĂ morcovul e tânăr! 😆

   • Mihai Todor 09 decembrie 2009 la 09:49 - Raspunde

    Nu te contrazic 😛

  • TNH 09 decembrie 2009 la 16:44 - Raspunde

   Nu te-am căutat pe Google. 😀 Mi-am adus aminte că ai scris într-un comentariu câţi ani ai prins în comunism, dar nu mai ştiam exact câţi. Ştiam că era vorba de un articol ce mi-a rămas oarecum în minte şi am început să caut pe blog, până când l-am găsit. Informaţiile din cele două comentarii nu se contraziceau, deci bingo!, nu vorbeai la vrăjeală la articolul în care ai primit urările de viaţă lungă. B)
   Cât despre mine, dacă vă spun ce vârstă am, ar mai lipsi apoi doar să vă spun şi care sunt ultimele 5 cifre din CNP (am auzit că mai nou, când te sună cineva să-ţi spună că ai câştigat n-şpe mii de euro, astea ţi le cere). :side:

   • Mihai Todor 09 decembrie 2009 la 17:03 - Raspunde

    No păi în cazul ăsta probabil nu ar trebui să îți spun că pe net circulă baze de date de-ale poliției din diverse orașe, cea mai cunoscută fiind [url=http://www.amosnews.ro/Baza_de_date_a_Politiei_Bucuresti_se_poa_-273524]cea a Bucureștiului[/url]. Găsești pe acolo adresa exactă și CNP-ul multor politicieni 😛 Se pare că au fost scăpate pe DC de angajați iresponsabili 😛

 9. Ana 08 decembrie 2009 la 22:17 - Raspunde

  La chestia cu efectele psiho-sociale sunt de acord. Fumatul e \”socially acceptable,\” nu trebuie sa te ascunzi, nu tie teama ca o sa te priveasca toata lumea de parca ai avea ciuma. Poti sa fumezi in public, in fata altora. Drugs & self-inflicted injury are done in the bathroom, when there\’s nobody there to see. Insa… pana acum majoritatea se apucau la o varsta la care erau minori, nu la 22 de ani. Vad ca a inceput sa se extinda intervalul la care se apuca… atat in sus cat si in jos. Apoi… dupa ce se face praf de obicei se retrage undeva, unde nu mai e nimeni, de obicei nu vrea decat sa se ascunda de lume… de obicei nu se urca la volan… decat in cazuri extreme.

  • Robin Molnar 09 decembrie 2009 la 04:09 - Raspunde

   Chestia nasoală despre droguri este că se întind, ca o plagă, dincolo de barierele sociale. Este ceva atipic. De asta nici nu se prea găsesc soluții petru combaterea fenomenului.

 10. TNH 13 decembrie 2009 la 17:16 - Raspunde

  După cum am promis, revin cu completările: se pare că aceste medicamente care sunt folosite de unii oameni pe post de droguri nu ar trebui să se vândă fără reţetă de la medic. Prin faptul că vând aceste medicamente fără ca oamenii să aibă reţetă pentru ele, aceste farmacii încalcă legea. Teoretic, aceste practici ar trebui să se rărească de-acum încolo, tocmai pentru că în această perioadă se încearcă aplicarea cât mai multor amenzi pentru a strânge cât mai mulţi bani la buget, iar asta o ştiu din surse sigure.

 11. Neculai [fondator \" Spune nu 17 decembrie 2009 la 08:48 - Raspunde

  Am adaugat articolul..si in site-ul Campaniei 😀 multumim ca ne Sustii… 😉 ❗

 12. Silvia 14 ianuarie 2010 la 04:56 - Raspunde

  am preluat un articol de-al tau. Sper ca e ok. Ti-am spus, de cele mai multe ori le spui lucrurilor pe nume mai bine decit mine. Mersi :).

  • Robin Molnar 14 ianuarie 2010 la 16:26 - Raspunde

   :whistle: OK, cred că îţi scapă o chestie. [url=http://www.robintel.ro/index.php/conditii-de-reproducere.html]Asta[/url]. 😉

 13. Silvia 14 ianuarie 2010 la 17:59 - Raspunde

  Sa o consider o cerere expresa de scoatere a materialului?

 14. Silvia 14 ianuarie 2010 la 18:07 - Raspunde

  Site-ul e urias, mi-au scapt multe chestii (cum a fost si cea cu Robintzel), insa daca asta o cerere expresa de scoatere a materialului (exprimata mai subtil), nu-i nici o problema.

  • Robin Molnar 15 ianuarie 2010 la 04:12 - Raspunde

   😆 Nu neaparat să scoţi. Pe viitor, totuşi, te rog să ţii cont. 😉

 15. Adutu 14 ianuarie 2011 la 12:47 - Raspunde

  Salut , am cautam niste chestiiute pe net cand am vazut site-ul si articolul , fumez de la 12 ani tigari normal de vreo 4 ani m-am apucat de droguri ( doar consum ) si nu am devenit dependent fumez odata sau de doua ori pe saptamana pentru buna dispozitie . Drogurile nu ucid daca stii sa le iei cu masura.

  • Robin Molnar 14 ianuarie 2011 la 13:00 - Raspunde

   Nu cred că nu ai dependență psihică.

   • Adutu 14 ianuarie 2011 la 15:28 - Raspunde

    Nu , nu am .

    • Robin Molnar 14 ianuarie 2011 la 15:31 - Raspunde

     😀 Întrucât nu sunt chiar fecioara Maria vizavi de acest fenomen, dă-mi voie să-mi mențin părerea și să nu te cred.

     • Adutu 14 ianuarie 2011 la 15:32 -

      Eu doar mi-am exprimat opinia …

     • Robin Molnar 14 ianuarie 2011 la 15:33 -

      Tocmai de aceea comentariul tău a fost aprobat. 🙂

 16. Adutu 14 ianuarie 2011 la 15:33 - Raspunde

  Noroc

  • Robin Molnar 14 ianuarie 2011 la 15:37 - Raspunde

   😀 Frate, ai un foc? =))

   • Adutu 14 ianuarie 2011 la 15:38 - Raspunde

    Am , am .

    • Robin Molnar 14 ianuarie 2011 la 15:43 - Raspunde

     N-aveam niciun dubiu.

     • Adutu 14 ianuarie 2011 la 15:43 -

      Clar

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.