Copil operat fără acordul părinților – Este bine?

Caz fără precedent la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice. Un băiat, al cărui părinte refuză să-și dea acceptul, va fi operat de urgență. Medicii spun că fac intervenția pentru că altfel micuțul își va pierde ochiul. Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftamologice a explicat că este vorba de o urgenţă şi că a decis să-l opereze pe micuţ deşi părinţii lui se opun intervenţiei chirurgicale. Copilul s-a înţepat cu o sârmă în ochi şi mama lui este plecată la muncă în străinătate. De acolo a transmis că se opune operaţiei.

EvZ

Un coleg mă întreba pe Facebook dacă este bine, sau nu, că se face această operație fără acordul părinților.

Depinde cum privești lucrurile, evident. Astfel, dacă ți se pare că acordul părinților este mai important decât interesul copilului în mod clar este rău. Or, aceasta este ca și cum ai spune că interesul părinților (de a decide în chestiuni de sănătate ale copilului) este deasupra interesului copilului de a-și păstra ochiul.

Ceea ce, evident, este o aberație, întrucât nimic nu este și nu poate fi mai presus de interesul copilului.

Deci da, este bine că s-a urmărit interesul copilului, nu al părinților.

Și, ca o notă personală, mie mi se pare că acordul părinților pentru operație este o inepție. Pentru că oamenii nu știu nici măcar care-i rolul hemoglobinei în sânge, deci nu pot să-și dea cu părerea în cunoștință de cauză, ceea ce-i poate provoca prejudicii copilului, în drept și-n sănătate.

Nu știu, mie mi se pare c-ar fi cazul să lăsăm specialiștii să se pronunțe…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.