Cred că știu ce a cauzat atentatul de la Boston

Amu, nimeni nu știe sigur cine e de vină pentru atentatul din Boston, poate doar se intuiește, orbecăind în întuneric. Dar mie mi se pare că atentatul a fost unul de ordin religios, menit să readucă poporul pierdut la dreapta credință.

Adică SUA se retrage militar cam de peste tot, nimeni nu-i mai vrea la război și, pac, două bombe explodează într-o mare de civili?

Nu mi se pare c-ar fi vorba de vreun jihad. Dacă ar fi fost atentatori cu experiență, victimele s-ar fi numărat cu sutele. Nu, mai de grabă îmi pare a fi treaba unor ultrași religioși care să le inspire oamenilor ideea că trebuie să le fie frică, respectiv că trebuie să plătească pentru faptele lor. Și mă refer, dacă nu este evident, la niște ultrași creștini.

Westboro Baptist Church și atentatul din Boston

Westboro Baptist Church și atentatul din Boston

Desigur, nu știu dacă cei de la Westboro au vreo legătură, dar atitudinea lor mi se pare una nu tocmai rară, în anumite cercuri ultra-tâmpite.

Să nu ne imaginăm că doar musulmanii fac prostii în numele religiei. Or, perspectiva că niște creștini au purces la fapte de terorism religios mi se pare extrem de înfiorătoare. Până acum, evident, lumina veghea asupra unui singur grup, identificabil, extern de SUA. Dar de-acum…

Ideea este că modelul islamic de presiune publică prin intermediul religiei a fost preluat și sunt atât de sigur pe semnalele pe care mintea mi le dă, încât n-am niciun dubiu că la mijloc ar fi vorba despre o sectă obscură ultra-catolică sau ultra-protestantă care, după legiferarea căsătoriilor gay, a decis că SUA a ajuns pe mâinile satanei și a decis s-o ia înapoi, cei decedați fiind martiri fără voia lor într-un război care se va termina odată cu moartea ultimului om de pe Pământ.

De exemplu, mie mi se pare că explozia a fost mai de grabă slabă și cred că atentatul nu dorea uciderea, ci rănirea oamenilor. Doar că, neavând experiență în construcția de bombe, ceva a mers rău și au făcut o bombă mai puternică decât intenționau.

În fine, nu cred că cei vinovați vor fi prinși, pentru că nu cred că SUA monitorizează atent grupările religioase proprii. Dar parcă poți să mai știi?

8 Comentarii

 1. Xtall 18 aprilie 2013 la 14:11 - Raspunde

  Atât timp cat la ei copii mitraliază prin scoli poți sa te aștepți de la orice și oricine.
  Nemulțumiri pot sa fie de la cine nu te aștepți, s-au băgat în ultima vreme multe legi la modul forțat și au multe legi polițienești cam aberante pentru o populație care se vrea libera.
  Eu sunt foarte curios cine e, dacă e cine cred eu, e o chestie care o sa demonstreze ceva

  • Robin Molnar 18 aprilie 2013 la 15:56 - Raspunde

   Nu fii criptic. Ce chestie crezi că e?

   • Xtall 18 aprilie 2013 la 21:54 - Raspunde

    Ma aștept sa fie o chestie pe motive sociale, am senzația ca ceva mocnește acolo de prea mult și a tot fost mascat sau i s-a mai dat cate o supapa sa se elibereze tensiunile, religioșii aia nu cred ca sunt, ei vociferează, nu sunt genul care fac, e o vorba, câinele care latră nu musca.

 2. Dusmanul 18 aprilie 2013 la 15:53 - Raspunde

  Sa fim seriosi. Westboro nu e altceva decat o adunatura de retarzi. Nu mai compara islamul si crestinismul, care au milioane de credinciosi, cu o religie cu 40 de adepti, lol.

  Eu nu cred ca aia sunt in stare de asa ceva. Ai vazut vreunul vorbind? Sunt niste imbecili notorii.

  Nu i-a batut nimeni, inca, de aia fac asa 🙂

  • Robin Molnar 18 aprilie 2013 la 15:56 - Raspunde

   Eu vorbesc din perspectiva unuia care a văzut în Irlanda de Nord cu catolicii omoară protestanți și cum protestanții măcelăresc la catolici.

   De aceea, nu văd nicio diferență între ce fac unii dintr-o familie religioasă și ce fac alții, din altă familie religioasă.

   Greșesc?

   P.S. Ăia de la Westboro sunt atât de cretini, că n-ar putea lega în serie două baterii, nici măcar cu schema de montaj.

 3. Mihai Todor 21 aprilie 2013 la 01:50 - Raspunde

  Mă, dacă tot vrei să speculezi, atunci fă-o cum trebuie: cine are de pierdut dacă SUA își cheamă soldățeii acasă, să stea cuminți și să muncească, timp în care guvernul se axează pe cercetare și pe alte chestii mai puțin importante? După ce răspunzi la întrebarea asta, întreabă-te cum ai putea “îndruma” o nație întreagă să-și investească banii în armată.

  Check this out și apoi scoate calculatorul și joacă-te cu lista asta. Dacă ți-i lene, aruncă o geană pe aici și apoi gândește-te cam cum ar sta lucrurile dacă SUA ar decide mâine să redirecționeze tot bugetul armatei către cercetare.

  Pe o notă mai amuzantă, aruncă o geană aici.

  Land Of The Free, Home Of The Brave.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.