8 Comentarii

 1. TNH 14 iulie 2011 la 22:25 - Raspunde

  Mie.

  Exercițiu de imaginație:
  Varianta 1 – la putere sunt unii de stânga. Încurajează nemunca, dau ajutoare sociale fără număr la cei care sunt apți de muncă, dar preferă să stea acasă și să primească bani degeaba. Promit pensii mai mari ca să-i voteze bătrânii, deși n-o să dea nimic în plus pentru că o să spună că n-au avut de unde. După câțiva ani nu mai are cine să muncească, iese o nouă revoluție și sunt împușcați în cap (eventual de Paști, ca să nu avem evenimente de genul ăsta numai la Crăciun). Vin la putere ăia de dreapta, care de fapt sunt oamenii fostului regim, spoiți pe dinafară.

  Varianta 2 – la putere sunt unii de dreapta. Se laudă că o să facă, o să dreagă, o să sprijine clasa mijlocie, deși ar fi suficient și dacă nu i-ar pune bețe în roate. Se ceartă între ei, fură împreună, fură separat, dau vina unul pe celălalt. Dau legi ce descurajează micii întreprinzători, chiar dacă e criză și alte state (citește Germania) fac exact pe dos și au rezultate peste așteptări (alte state au rezultate peste așteptări, nu noi – sper că n-ați mâncat ciuperci halucinogene). Se împrumută de bani pe plan extern ca să plătească salarii. Dau legi în contradicție cu legislația UE și generează alte găuri în buget pentru a-i despăgubi pe cei care n-au stat capră. Lumea se satură de ei și îi votează pe ăia de stânga. La primele alegeri, cei de stânga nu câștigă pentru că n-au fost la putere și au furat mai puțin. După următoarele alegeri, la care se fură la fel de mult, unii de drepta se aliază cu unii de stânga și promit marea cu sarea. N-o să se țină de promisiuni pentru că cei rămași pe dinafară o să le pună bețe-n roate.

  Concluzie: până n-o să avem doar două partide mari și late, situația de azi se va perpetua. PDL a fost la putere și singur, și în combinație cu PNL, și în combinație cu PSD. Ba chiar și în CDR. PNL-ul la fel. PSD-ul la fel. Atâta timp cât se aplică doar formula combinărilor de 3 luate câte 2 (sau ocazional, câte 1), o s-o lălăim în aceeași băltoacă. N-am pus la socoteală satelitul UDMR care se aliază cu toți cei de la putere.

  Mintea diabolică ce a tot scindat și unit partide știa ce face. Refuz să cred că toate certurile, împăcările și jurămintele de credință până la următoarea ceartă sunt simple coincidențe.

 2. joita lucian 15 iulie 2011 la 00:12 - Raspunde

  Presa si mogulii …..imi plac articolele astea conspirative…..ca na ….daca nici ;la noi nu se mai face manipulare atunci la cine!

 3. Moga Florin 15 iulie 2011 la 10:47 - Raspunde

  E o prostie să crezi că doar la noi se manipulează lumea prin intermediul presei, la noi nivelul e chiar mai mic aş putea spune, ai noştrii sunt mici copii încă. Manipularea e o chestie complexă, sigur nu au inventat-o românii. Peste tot e la fel, e o chestie care funcţionează la nivel global. Am fost, suntem şi vom fi manipulaţi prin intermediul presei, important e ca “filtrele” noastre să funcţioneze, să ştim ce alegem, ce credem.

  Oricum, încă n-am ajuns în faza în care să îmi fie frică. Oare cumva trebuie să îmi fie frică de faptul că nu îmi e frică? :))

  • Robin Molnar 16 iulie 2011 la 22:21 - Raspunde

   Nu am spus că doar la noi se manipulează, dar am zis că mă îngrijorează nivelul care s-a ajuns la noi. Și da, poate ar trebui să-ți fie frică de lipsa ta de frică. =))

 4. Mihai Todor 16 iulie 2011 la 13:56 - Raspunde

  Mișto poza. Ce-ai ochit-o! 🙂

  • Robin Molnar 16 iulie 2011 la 22:44 - Raspunde

   Da, am trecut de atâtea ori pe acolo și n-am văzut-o.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.