Cum să-ți alegi produsele electronice!
Nu doar specificațiile contează. Mă rog, cred că la unii contează doar specificațiile. Dar este greșit, după cum spuneam și aseară, într-un comentariu la Zoso pe blog:
Este o diferență între un brand dual core și un noname quad core, dacă plănuiești să folosești tableta aia mai mult de 18 luni…
Uită-te pe Okazii sau Amazon, sau unde vrei tu, să vezi cât hardware brand name vechi de zece ani, dar funcțional, vezi la vânzare și câte nonameuri funcționale cu aceeași vechime vezi.
Eu am făcut testul ăsta, așa că mai slăbiți-mă cu gioarsele voastre!, îmi vine să urlu de fiecare dată când îi aud pe câte unii…
Fără excepție, nicio firmă ce-și produce marfa pe vapor nu poate oferi calitatea producătorilor brand name. Pentru că nu doar ceea ce este în specificații contează, ci și ceea ce nu se vede. Să detaliez.
Degeaba un produs mega ieftin are specificații bune în materie de microprocesor sau RAM sau ce vreți voi, dacă calitatea lipiturilor pieselor este proastă, dacă SMD-urile de pe placa de bază sunt cele mai ieftine și cele mai proaste, dacă calitatea display-ului este cea mai proastă, cu un factor de degradare (pixeli morți, de exemplu) foarte mare și așa mai departe. Mai bun este un produs cu specificații mai modeste, dar cu o calitate mai bună a lucrării.
Ca la case. Vrei casă de paie cu zece camere, sau una de cărămidă cu trei?
De aia n-o să-mi iau decât desktop HP sau Asus, de aia preferința mea este să-mi iau smartphone Nokia cu Windows, ca să se înțeleagă cu XBox-ul, de aia aparatul meu foto este Sony și nu Zony sau Tony sau Kannon sau alte dume făcute pe vapor.
Dacă vreți chinezării mai ieftine, luați-vă telefoane sau tablete Allview sau Eboda, românești și cu standarde de calitate cu mult, mult mai ridicate decât Flying F9500 căruia nu-i pot nici măcar filma ecranul. De prost ce îi…
Nu aruncați cu banii pe fereastră. Frate-mio și-a luat ceva telefon dual-SIM chinezesc, de 500 de lei. L-a ținut opt luni, din care două au fost călătoria telefonului spre garanția din China, acesta defectându-se în primele două sau trei luni. Deh, ecran rezistiv chinezesc făcut din pânză de păianjen…
Decât un rahat strălucitor și nou, mai bine un produs refurbished, dar onest! Părerea mea.
Majoritatea celor ieftine sunt de unica folosinta…daca pot spune asa …ieftin si bun este un paradox
Mă rog, paradox nu știu dacă este termenul corect.