Dedesubtul divorțului domnului Patriciu

Doamna Patriciu a intentat divorț de domnul. Poate pentru că domnul Patriciu este judecat într-un dosar ce l-ar putea gratula cu vreo douăzeci de ani de închisoare și privarea de  o bună parte, cea mai mare parte, din averea sa.

Doamna Patriciu nu e proastă, cum nici conul Dinu nu este:  printr-o procedură simplă precum divorțul, cei doi și-ar putea pune deoparte cel puțin o jumătate din avere care, fiind rezultată din partaj, printr-o decizie legală, cum că aceea ar fi averea ei iar nu una comună, ar putea fi exclusă de la confiscare.

Dacă ar fi cerut divorțul pe bune, s-ar fi înțeles cu dom’ inginer  să-i lase o casă, o mașină și niște bani. Dar nu, accentul divorțului nu este pus pe iubire, ci exact pe bani, de unde și certitudinea mea că cei doi au în plan ca, dacă nea Dinu intră la răcoare, măcar o parte din avere să fie salvată și toată condamnarea pe care o prevăd chiar ei să nu fie inutilă.

Să zicem că înțeleg mișcarea asta. Ce n-am înțeles eu este de ce doamna Patriciu a cerut o exonerare de la taxa de timbru judiciar de șaptezeci de milioane de euro, trei la sută din averea lor. Știu că sunt mulți bani, dar pentru a pune deoparte un miliard de euro de avere, suma asta mi se pare derizorie.

Să fie domnul Patriciu, un intelectual fin, dealtfel, chiar atât de avar? La o adică, s-ar putea ca averea dumnealui să se risipească întocmai pentru că n-a vrut să dea banii ăștia, dacă instanța-l condamnă definitiv și dispune recuperarea prejudiciului înainte de posibila separare.

Oricum, tupeul de a cere o scutire de șaptezeci de milioane de euro mi se pare fenomenal.

Oare ei cum s-au gândit?

4 Comentarii

 1. Nautilus 14 februarie 2013 la 10:30 - Raspunde

  Pentru ca simpaticul şi bărbosul domn Patriciu să facă 20 de ani de puşcărie, ar trebui să reziste destul ca să ajungă acolo, treabă dificilă când ai un ficat de împrumut.

  A mai fost unul aproape la fel de avut ca el care a trăit 17 ani după transplant.

  ~Nautilus

 2. TNH 14 februarie 2013 la 20:51 - Raspunde

  Cică au apărut în presa de scandal o mulţime de articole despre Melanie Chen, partenera de viaţă a lui Patriciu încă de acum un an şi ceva. Se pare că această doamnă îi conduce mai nou mare parte din afaceri, iar soţia din acte a fost trimisă în nu mai ştiu ce insulă şi i s-a tăiat accesul la banii lui Patriciu. Angajaţii de la vila în care stă Patriciu au dat declaraţii în presă că nu şi-au mai primit salariile de mult timp, cam de când Patriciu are o aventură cu Melanie Chen, că li s-a comunicat că au furat lucruri din casă şi că de aceea nici nu o să mai primească acei bani. Cireaşa de pe tort, li s-a interzis să comunice cu soţia lui Patriciu sub orice formă.

  În concluzie, probabil că soţia lui Patriciu s-a gândit că ar fi bine dacă ar reuşi să îşi asigure o parte din averea la care nu mai are acces şi să termine povestea cu plecarea forţată. De fapt, chiar m-aş mira ca cei doi încă soţi să acţioneze după un plan comun şi în folosul reciproc.

  • Robin Molnar 02 martie 2013 la 14:52 - Raspunde

   Da, am citit și eu. Și tot nu cred. Din două miliarde de motive.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.