Demiteți cultura, promovați impostura

Nu pot să nu reacționez la faptul că USL-ul dorește îndepărtarea din Institutul Cultural Român a lui Horia – Roman Patapievici, acest ilustru om de cultură și bun manager al unor instituții publice de-a lungul timpului, om care a demonstrat, care a făcut și care trebuie, deci, susținut.

Despre acesta prefer să nu spun prea multe, divergențele de inteligență, viziune, educație și cultură dintre mine și domnia safiind atât de mari, încât doar arareori am avut opinii convergente.

Cu toate acestea, consider nu doar că acestuia i sa face o mare injustețe, dar și nouă, ca popor, USL-ul ne face o mare injustețe, oprind promovarea culturii românești în afară, cu atât mai mult cu cât nu au un om mai competent cu care să-l înlocuiască. Dacă aveau pe cineva mai competent decât domnul Patapievici, știam și noi. Dar n-au.

Mai mult, dacă-mi permiteți, doresc să vă împărtășesc și opiniile altora vizavi de această chestiune:

Despre Antena 3 și Realitatea TV:

„E şocant, oameni care îşi făcuseră o carieră şi prin aceste programe inventate de noi, oameni care nu ar fi ajuns în viaţa lor traduşi în străinătate fără această şansă. Mi-e uşor să fiu înjurat de C.V. Tudor sau de senatorul PSD Surupăceanu, care zice că nu am dreptul să conduc ICR pentru că nu sînt român, dar oameni cărora le-am făcut bine, care au beneficiat de aceste programe…?! Le-au sucit minţile.“

Sursa

Sau, despre porcul de Păunescu:

Sigur ca-l vor da jos pe Patapievici, e previzibil. Trebuie doar sa ne pregatim pentru bursele de merit Angela Similea si festivalul de poezie Adrian Paunescu. Pardon, Paunesco, ca se face la Paris!

Sursa

Desigur, lista este mai lungă…

No, cum să nu reacționezi? Cum să nu te enervezi? Și cum să nu înjuri?

L.E. A mai scris despre asta Simona Tache, Dan Alexe și alții

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.