Felicitări tuturor clienților Zara de pe mapamond!

Valoarea averii domnului Amancio Ortega – voievodul de la Zara – a crescut anul trecut cu peste șase miliarde de dolari. Felicitări tuturor clienților Zara de pe mapamond! Sunt sigur că hainele sale sunt ieftine și bune, și că averea dumnealui a crescut prin vânzare volumetrică, și nu pentru că și-ar plăti cu mazăre uscată angajații, în special pe cei din Asia!

Da, nici măcar nu se cade să speculăm că cineva ar face ceva atât de odios, încât să fie morbid de bogat și, totuși, țină mai mulți bani pentru el și să dea mai puțin la săracii care nu câștigă, într-o lună de muncă de doisprezece ore pe zi, nici măcar cât să-și ia o pereche de pantaloni din ăia mișto.

De fapt, sunt sigur că Zara are niște politici de responsabilitate socială corporatistă extrem, extrem de stufoase, de ordinul sutelor de milioane de euro, dacă nu chiar miliarde, ceea ce înseamnă că eu sunt un ignorant, un incult, un zeflemitor bârfitor pe la colțuri, o canalie tupeistă ceva de groază.

Dar, până una – alta, numai atât vreau să le zic celor ce au cotizat la creșterea acestei inechități sociale:

– Bravo, bă! Pentru niște țoale ați mai pus o cărămidă la piramida exploatării sociale și, pe măsură ce aceasta se va înălța, vă va cuprinde și pe voi. E bine că nu patronați exploatarea omului de către om! Bravo. Bravo!

P.S. Nici cu mujahedinul de Louis Vuitton nu mi-e rușine.

8 Comentarii

 1. TNH 15 martie 2013 la 20:30 - Raspunde

  Mi-e silă de brandul Zara. Adică nu mi se pare că hainele lor sunt mai deosebite, nici prin materiale, nici prin croială, dar au nişte preţuri de zici că fac de mâncare, spală şi calcă. A apărut un Outlet Zara la mine-n sat, dar n-am avut curaj să intru pentru că am aflat că preţurile nu-s nici pe departe în genul 20-25/bucata, dar bine că-i zice outlet. Cred că s-au luat după ăia care au făcut outlet Quelle cu preţuri de 15-25 lei în primele şase luni, după care le-au făcut 45-65 lei.

  P.S. Dacă nu cumva greşesc, a fost mai demult o ştire că ducesa de Cambridge şi-a luat o rochie, parcă, de la Zara, şi în scurt timp modelul respectiv s-a epuizat din magazine.

  • Robin Molnar 02 aprilie 2013 la 08:23 - Raspunde

   Auzisem și eu ceva de genul respectiv și mi se pare firesc, ducea este apreciată în UK.

 2. adrian 17 martie 2013 la 23:29 - Raspunde

  daca acesti oameni de afaceri cruzi nu ar veni acolo in lumea a 3 a acei oameni nu ar avea nimic de munca nici macar exploatarea asta a marilor corporatii si ar muri de foame…e trist dar este adevarat si plus de asta o firma azi este pe castig si maine este pe pierdere si trebuie sa aiba de unde pierde….exemplul Nokia care are pierderi masive dar traieste din castigurile anterioare si care a asigurat candva locuri de munca intr un colt al Romaniei….este adevart pe salarii mici dar acei oameni au multumit lui D zeu ca Nokia a venit acolo
  hai sa numai acuzam chiar asa de rau marile corporatii ca nu toate sunt chiar asa de diabolice dar….vezi in afaceri e greu de tot uneori….si nu stii un patron prin cate a trecut pana sa ajunga acolo unde este

  • Robin Molnar 17 martie 2013 la 23:32 - Raspunde

   Sunt un om de dreapta, în mod evident n-am o problemă că o companie, oricare, creează locuri de muncă. Problema mea constă în diviziunea bunăstării.

 3. Laurentiu 17 martie 2013 la 23:33 - Raspunde

  Prost nu e ala care cere ci ala care da. Legat de hainele de la Zara, degeaba o ardem in contradictoriu pentru ca un lucru e cert: sunt mult mai ok fata de alte branduri, de la design pana la croiala. Nu stiu ce ai cu Zara pentru ca ei se adreseaza unui anume target, nu manipuleaza pe nimeni.
  PS: Am doar 2 articole vestimentare de la ei si nici nu am de gand sa mai cumpar altele, deci nu-s deloc un fan declarat Zara.

 4. Giani 18 martie 2013 la 15:52 - Raspunde

  Bravo lui! A stiut unde sa investeasca si acum isi culege roadele

  • Robin Molnar 02 aprilie 2013 la 08:28 - Raspunde

   Și, o să-și facă o piramidă de bani, în timp ce 800,000,000 de oameni rabdă de foame?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.