Mi se rupe de VPlay

Iarăși a reînceput scandalul cu site-ul VPlay și cum poliția ne lasă doar cu pâine, fără circ și altele, cu CNA, poliție, ProTV, Voyo, torrenți, The Pirate Bay și altele…

Oamenii fac niște confuzii grave:

 1. The Pirate Bay nu conține niciun material protejat de copyright. Trackerele de torrenți și, mai nou, distributed hash trackerele, nu încalcă în niciun fel proprietatea intelectuală. Un fișier de torrente/ DHT spune doar cum este partajată informația (film, joc) dar nu partajează informația.
 2. Voyo este o mizerie, dar asta nu înseamnă că VPlay.ro este legitim.
 3. Am abonament Voyo. Da, au multe filme proaste. Au. Da, calitatea nu este mereu optimă. Totuși, fiind un serviciu plătit, spre deosebire de un serviciu gratuit/ piraterie, trebuie să se țină de niște standarde de calitate în ceea ce privește disponibilitatea materialelor. Astfel, dacă VPlay merge greu, aia e, merge greu că e seară și se uită toată lumea. Dar dacă Voyo merge greu e scandal, că hoții, vardiști, ălea. De aceea nu se pot pune full HD filmele.
 4. CNA ar trebui să aibă autoritate pe internet, pentru că într-acolo se îndreaptă societatea: oamenii consumă materiale audio-vizuale pe internet, nu doar prin televizor sau radio.
 5. ProTV-ul are drept de difuzare și a plătit pentru el, cu ca oneștii de la Antena1. Pe motiv de concurență neloială se pot face mai multe chestii, momentan este mai simplu să-i atace pe cei ce oferă servicii similare VPlay pe partea de proprietate intelectuală. Dar nu cred că vor ezita să-i târască prin toate tribunalele, prin toate mijloacele posibile. We’re all down hill from here.
 6. Nu este o chestiune de cenzură, chiar dacă produsele respective au și o tentă culturală.
 7. Alternative există, doar că nu la fel de comode. Or, de fapt, aici e bătălia: vrem să ne fie comod să ne uităm la filme. Totuși, Tribler merge destul de bine, poți vedea repede filmele și prin torente, nu trebuie să aștepți să se downloadeze tot ca să începi să vezi filmul.

Până la urmă, nu se poate cu de toate.

Greșesc?

5 Comentarii

 1. Maxwell Archer 02 noiembrie 2012 la 18:58 - Raspunde

  “CNA ar trebui să aibă autoritate pe internet”

  CNA nu are ce cauta pe internet si nu are nici un drept legal asupra internetului.
  De ce sa platesc 3euro/luna sa ma uit la niste seriale de cacat marka PRO TV cand gasesc calitate si serialul, emisiunea pe care o caut pe un site gratis ?
  Nu este vorba de bani, este vorba despre alegere, sa ma uit la ce vreau eu nu la ce-mi baga pe gat Voyo.

  • Robin Molnar 05 noiembrie 2012 la 08:03 - Raspunde

   1. CNA n-are niciun drept asupra undelor radio, dar se ocupă de televiziune și radio. Hai să fim un pic progresiști.
   2. Nu te obligă nimeni să plătești nimic.
   3. Vrei să alegi? Tribler + torrente.

 2. ice4you 05 noiembrie 2012 la 09:34 - Raspunde

  1. Consiliul National al AUDIO-VIZUALULUI … “Instituţia noastră eliberează licenţe audiovizuale.”

  ” Acordă solicitanţilor îndrumări privind întocmirea documentaţiei în vederea obţinerii licenţei audiovizuale pentru posturi de radio sau de televiziune cu difuzare terestră sau prin reţele de telecomunicaţii, verifică şi avizează documentaţiile;

  Urmăresc activitatea posturilor de radio şi de televiziune deţinătoare de licenţe audiovizuale, în conformitate cu reglementările din domeniul audiovizualului: termenele de intrare în funcţiune a acestora, obţinerea deciziei de autorizare audiovizuală, expirarea valabilităţii licenţelor şi prelungirea acestora, conform legii;”

  Unde este jurisdictia acestei institutii cand avem de a face cu site’uri private/ personale? CNA nu poate monitoriza tot ce inseamna site’uri, pentru asta exista alte institutii. Legislatia romaneasca nu are lacune nici in aceasta privinta, aplicarea este alta discutie. CNA sa ramana cu atributiile care le are, ii ajung si oricum sunt controlate politic.

  2. La fel cum nimeni nu ma poate obliga sa am dreptul de a alege! Vrei sa fi competitiv, fa fata concurentei dintr’o piata libera. Nu faci fata … nu ai ce cauta!

  3. Cu ce sunt mai legale decat VPlay? Asta e ca si aia: este ilegal sa ma droghez cu marijuana … da bag etnobotanice.

  • TNH 05 noiembrie 2012 la 12:02 - Raspunde

   Dar de ce nu foloseşti torenţii? Calitatea imaginii şi a sunetului e mai bună, nu mai aştepţi o grămadă de timp să se încarce filmul, e la fel de gratis şi nu mai stai la cheremul site-urilor de streaming.

  • Robin Molnar 06 noiembrie 2012 la 08:01 - Raspunde

   1. Și posturile TV sunt instituții private din domeniul public, la fel ca și site-urile de video sharing/ streaming. E aceeași chestie.
   2. Nu, dar te poate obliga ca, atunci când vinzi ceva, să o faci respectând regulile pieței și concurenței.
   3. Cu dreptul de difuzare cumpărat pentru România.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.