Moare porcul

Doamne, fă-mă călugăr
Şi cheamă-mă până la tine
Să-ţi spun adevarul
Despre marele dezastru pământesc.
Doamne, fă-mă călugăr.
Au fost haituiţi,
Au fost ofensaţi,
Dar călugării au totuşi
O oarecare liberă trecere
La vamile cerului.

Presimt eu că Adrian Păunescu se va duce la noapte. Așa simt eu. Îl iubesc, ca și artist, dar îl urăsc în calitatea sa de om politic, de fost reprezentat al județului Hunedoara. Iar în ultimii ani a fost mai de grabă un om politic. De fapt, chiar ca și artist este destul de controversat, fiind considerat un pupincurist.

Și nu, n-am cum să-l iubesc pe unul dintre politicienii care, din varii motive, a pus pe butuci cel mai bogat județ din România: aur, argint, cupru, aluminiu, cărbune, uraniu, cea mai mare densitate de obiective turistice din țară, lemn, râuri, energie hidroelectrică, mai multe parcuri naționale, o mare varietate de industrii etc.

Mă feresc să spun că ar fi fost un lingău de partid, simultan având și calitatea de membru al unui cenaclu mai de grabă rebel, în schimb pot spune că a fost o hienă. Da, scrie poezii frumoase. Dar asta nu-l face un om mai bun în același mod în care nici pe Hitler nu l-a făcut mai bun.

În fine, simt eu că în noaptea asta o să fie iertat, lumea devenind un loc un pic mai bun, un pic mai onest. No, hai cu ignatul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.