Oameni fără crez

Am înțeles că niște unii s-au pus să protesteze în fața casei lui Adrian Năstase. Mi se pare o manipulare scumpă (să nu credeți c-au mers ăia la protest pe 50 de lei, pe canicula asta!).

Tardiv. Dacă aș fi fost fan de-al lui Năstase, m-aș fi dus instantaneu la el acasă, să-l apăr de abuzul poliției, să nu mi-l ia și să mi-l ducă. Sigur, mi-aș fi luat-o pe coajă, chiar aș fi riscat o pedeapsă pentru obstrucționarea justiției, dar aș fi avut verticalitatea de a trăi conform crezului meu.

Astfel, de când cu scandalul de plagiat al lui Ponta, după cum am și declarat public, m-am apucat să împart mini-pliante prin oraș, când plec și când vin de la muncă. Pentru că acesta este crezul meu, că nu trebuie să ne lăsăm conduși de un plagiator, de un hoț. Și pentru că am simțit nevoia să acționez conform crezului meu. Atunci, nu peste X+1 zile sau mai știu eu când.

De asemenea, valoarea protestelor unor oameni fără crez este nulă. Dacă nu crezi în ceea ce fățarnic susții, ceea ce susții este nul, iar gestul de susținere este, de asemenea, nul. Iar dacă susții ceva pentru că ai fost plătit să o faci, nu pentru că așa simți, iarăși ești nul.

Oamenii fără crez sunt masele de manevră politică și socială ale celor mai buni manipulatori, oamenii fără crez sunt un factor de instabilitate socio-politică, pentru că sunt asemenei valurilor, oamenii fără crez sunt niște triști.

Nu contează dacă ai dreptate în ceea ce crezi. Dacă, totuși, crezi în ceva, măcar ai logica de a-ți explica de ce. Păi nu?

6 Comentarii

 1. Pelasgus 23 iunie 2012 la 10:12 - Raspunde

  Ești dus rău, de tot, până la ultima fibră, până la ultimul neuron.
  Tu câți ai 2 sau 3 știi cum vine treaba capul mic, mintea lejeră.
  După revoluție s-a câștigat libertatea de expresie, poți vorbi de unul sau altul
  cum te taie prin izmene, dar să treci de la a vorbi, la a împărți pliante ai sărit de 2
  neuroni, îl ai și pe al treilea.
  Mai puiuț dar ce să-i faci, doar ce se cordiră ăilalți doi.
  Eu zic să-i ții în frâu, că dacă se înmulțesc așa de repede ăia care vin din urmă cine știe ce bazaconie te pun să mai faci.
  Politichia este o curvă și ca orice curvă se regulează, pe colo un pic, pe dincolo un pic
  ca să iasă treaba bună.
  De minunatul pitic Boc, de ce nu scrii nimic?
  Dar de gașca lui de nemernici și nemernice de ce nu scrii nimic?
  Că este libertate de expresie.
  Asta înseamnă ca ești un pupinbășinesc.
  N-am nimic cu tine, ești liber sa crezi în cine vrei, dar nu mai arunca cu noroi în alți crezând ca faci o fapta buna, părere mea.
  A fost un sfat părintesc.
  Numai bine îți doresc.

  • Robin Molnar 23 iunie 2012 la 11:38 - Raspunde

   1. Nu poti, in aceeasi fraza, sa spui ca sunt pupinbasist dar ca n-ai nimic cu mine.
   2. Nu e OK ca intr-o discutie despre Ponta sa bii cu argumente legate de alte persoane. Argumenteaza pro-Pomta folosindu-l pe Ponta.

 2. Stefan 24 iunie 2012 la 19:57 - Raspunde

  Dar oare mai exista “crez”? Eu cred ca nu, ca fiecare se gandeste la binele propriu si ca nu mai exista persoane cu “verticalitate” dupa cum spuneai tu..

 3. joita lucian 26 iunie 2012 la 10:11 - Raspunde

  Este o manipulare ieftina..aia clar erau pusi de partid..sa faca ceea ce faceau….doar nu au venit ei de nebuni..cineva i-a organizat….da…clar nu credeau ceea ce ziceau ei acolo!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.