Destin rebel

Ieșisem de la muncă și eram cât de cât mulțumit că până la sfârșitul zilei reușisem să fac ceea ce mi-am propus. Am așteptat liniștit și mulțumit autobuzul, privind oamenii cum se urcă în mașinile ce îi duceau, care pe unde, după o zi de muncă, iar în suflet nu purtam decât o umbră de mulțumire de sine.

Intru în autobuz și, neavând un loc unde să mă așez, călătoresc în picioare. Nu știu cum, în astfel de momente, destinul îmi joacă feste și mă intoxică cu tot felul de amintiri și concluzii rebele. Așa și acum. Cum stăteam eu în picioare, pe la mijlocul autobuzului, dintr-o dată mă uit pe geam, privind în interiorul autobuzului ce staționa în paralel cu noi, două benzi mai spre dreapta.

Nu știu cum, dar mă așteptam, orbește, să o văd pe ea. Ceva din mine, în astfel de momente, încă o mai caută. Este ca un fel de amprentă pe care ea mi-a lăsat-o în suflet. Și, deși știam că e în zadar să o caut, nu puteam să mă abțin să n-o fac. Știu că este bine, știu că acum are propriul său îngeraș, pe nume Cristina, și că, în general, viața ei este OK, în comoditatea și apropierea orașului natal. Pe când eu, așa cum în general îmi place, sunt singur printre atâția străini, ce se înghesuie unii în alții.

Paradoxal, dacă astăzi m-ar suna, nu i-aș răspunde la telefon. Nu cred că vrea să dau acest vis minunat pe o realitate banală.

4 Comentarii

 1. puiu 13 noiembrie 2009 la 15:43 - Raspunde

  Cred că, pe undeva pe drum, m-ai cam pierdut :whistle: Nu aveai maşină? 😛

  • Robin Molnar 14 noiembrie 2009 la 05:34 - Raspunde

   😆 Ba da, este în Petroşani. La Cluj n-am ce face cu ea, că nu ştiu oraşul, cele 10,000 de sensuri unice şi alte cele. 😆 De loc de parcare nici nu mai spun! 😆

 2. vopsele 16 noiembrie 2009 la 09:21 - Raspunde

  Ce titlu telenovelistic :))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.