Două faze aleatoare

1. Ieșisem de la muncă, salivând după ceva mâncare cu fasole, orice, strofocându-mă să-mi amintesc un loc unde aș putea găsi de-ale plăcerii gustative, ignorând frigul și alte cele, planificându-mi seara.

În continuare, ca și ieri, eram cu fesul pe cap, zâmbindu-le oamenilor, că doar e moca. Și, no, la un moment dat, pe lângă mine trece o domnucă înaltă, damă bine, îngrijită și tot, cu niște ochi mari îmi privește zâmbind fesul de Moș Crăciun, eu în continuare neputându-mă aduna din ale mele când, ajungând lângă mine, copilăroasă îmi scoate limba, se strâmbă un pic la Moșul și trece mai departe, lăsându-mă buimac.

E bine dacă încă mai putem, măcar pentru o clipă, fi copii, lăsând la o parte prejudecățile, temerile și manierele de adulți grăbiți.

2. Nu mult după faza precedentă, trecând prin fața unui liceu, un grup de părinți însoțiți de copii formau un fel de gloată la poartă. Acolo, un îngeraș de copilă blondă, destul de albinoasă dealtfel, nu mai mare de șase ani, surprinsă se uită la mine cu ochi mari, veselă și cuminte cum numai unii copii pot fi câteodată, adresându-i-se mamei sale, cu o anume bucurie și timiditate, și-i spune:

– Uite (mami), seamănă cu Moș Crăciun.

Deci m-am topit tot, fără drept de apel. Unii copii chiar știu să fie drăgălași, nu bombe răsfățate. Frumos. Faptul că încă se mai găsesc părinți care să-și învețe copiii manierele este îmbucurător. Pentru că, în acest caz, manierele copilului sunt bucuria oamenilor.

Am rămas plăcut mișcat. Și cum să nu fii mișcat de așa faze drăguțe?

P.S. Cred că am devenit mai optimist.

6 Comentarii

  1. relansat 22 decembrie 2011 la 07:58 - Raspunde

    Te-a cuprins si pe tine spiritul sarbatorilor, Robintele. Precis!

  2. Joita lucian 22 decembrie 2011 la 16:25 - Raspunde

    Ai fost desconspirat….si adat seama …ca nu esti tu mosu!:))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.