22 Comentarii

  1. ciresica 18 iulie 2011 la 13:02 - Raspunde

    Vara mereu scade glicemia din cauza caldurii. Eu am glicemia ridicata, dar vara mereu stau linistita. Cel mai recomandat este sa ai mereu la tine ceva dulce pentru a nu te imprastia pe jos cum patesc babele vara.
    Mi s-a facut o data rau ca mi-a scazut prea mult glicemia si dupa ce am mancat dulce mi-am revenit 😀

    • Robin Molnar 18 iulie 2011 la 21:02 - Raspunde

      De ce scade glicemia din cauza căldurii?

      • ciresica 18 iulie 2011 la 21:54 - Raspunde

        mi-a explicat medicul, dar eu mi-am concentrat atentia asupra fazei cu dulcele :)))
        stiu ca faza asta apare in special la cei care au probleme cu glicemia si la batrani. poti, intr-adevar, sa iti iei zaharul si din fructe, dar eu prefer ciocolata pentru ca efectul e mai rapid. dar acum depinde si de organismul fiecaruia. oricum sa ai mare grija sa nu patesti ceva [doamne fereste!!!]

        • Robin Molnar 18 iulie 2011 la 22:00 - Raspunde

          Prefer cafeaua cu lapte.

          • ciresica 18 iulie 2011 la 22:02 -

            cafeaua face rau la stomac. daca nu ai nicio problema de genul asta…este alegerea cea mai buna pentru tine

          • Robin Molnar 19 iulie 2011 la 11:11 -

            Cafeaua face rău la stomac?

          • ciresica 19 iulie 2011 la 11:38 -

            Da. Creste aciditatea in stomac. Cei care au ulcer sau gastrita simt asta pe pielea lor daca beau cafea. Eu nu mai pot sa beau cafea pentru ca am niste dureri insuportabile de stomac

          • Robin Molnar 19 iulie 2011 la 19:32 -

            Am înțeles. Din fericire eu n-am, deci pot bea în continuare cafea.

          • ciresica 19 iulie 2011 la 20:46 -

            Ma bucur sa aud asta, dar sa nu exagerezi cu cafeaua.

          • Robin Molnar 21 iulie 2011 la 11:18 -

            Nu exagerez.

          • ciresica 21 iulie 2011 la 11:33 -

            atunci e foarte bine

  2. Bobi 18 iulie 2011 la 14:59 - Raspunde

    vara, cel mai bine e sa-ti iei cantitatea de zahar necesar, din fructe. este berechet, in caise, piersici, pepeni s.a.m.d. 🙂

  3. Daniela 18 iulie 2011 la 15:13 - Raspunde

    Eu in fiecare seara mananc cate ceva dulce! Nu pot renunta, chiar de este iarna sau vara… Nu stiu ce naiba am…

  4. Darael 18 iulie 2011 la 18:24 - Raspunde

    Poti sa renunti de tot la zahar sau sucroza daca vrei asa, acel minunat si dulce extract din sfecla de zahar sau din trestie daca itiplace cel importat.

    Problema este alta.
    Glucoza de la nivel celular care poate sa fie obtinuta si din alte glucide nu numai din zahar. Din fructoza de exemplu – fructe pe intelesul tuturor. Sau miere sau orice alt produs natural ce nu implica extractie cum este in cazul zaharului.

    Oricum, medicii sunt niste tampiti (se vede cum zambesc).
    Se stie ca sfaturile lor sunt inutile; nu pentru ca nu sunt sfaturi bune, ci pentru ca nimeni nu le urmeaza. Asadar, papati zahar cat cuprinde. Toata lumea o sa se bucure si comerciantii si farmacistii care o sa va vanda medicamente sa va tratati peste ani bolile determinate de prea mult zahar papat azi.

    Comentariu strict personal: multumesc pentru injuraturi. Am sa le pun bine langa celelalte motive pentru care am renuntat la medicina lasand ca distinsul popor roman sa se trateze singur.

    • Ana 18 iulie 2011 la 18:52 - Raspunde

      Cum se obtine glucoza din fructoza?

      • Darael 18 iulie 2011 la 20:32 - Raspunde

        In ficat si nu numai exista enzime care transforma fructoza in glucoza sau este folosita direct pentru nevoile celulei. Daca doresti mai multe detalii, sf. google iti poate arata caile de metabolizare a fructozei in organism.

        Ca sa comentez problema de terminologie:
        fructoza – monozaharid prezent in fructe
        glucoza – monozaharid
        zaharoza (zahar) = fructoza + glucoza
        lactoza = glucoza + galactoza
        amidon = glucoza fara numar 😀

    • Robin Molnar 18 iulie 2011 la 21:05 - Raspunde

      =)) Să nu exagerăm, totuși.

  5. Ana 18 iulie 2011 la 18:54 - Raspunde

    Si parca sucroza era juma glucoza, juma fructoza.

  6. ex-silentio 18 iulie 2011 la 19:52 - Raspunde

    Eu chiar mă feresc de zahăr ca de dreq, cu toate că nu mi-am măsurat niciodată glicemia. Nici măcar tensiunea… De fapt… eu nu știu nici măcar ce grupă sanguină am … am oleacă de fobie de doctori 🙂

Dă-i un răspuns lui Daniela Anuleaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.