Robintel 1 – 0 Garanti Bank

“Fii băiat deștept, că de proști țara geme!”

Molnar Nicolae

S-a întâlnit hoțul cu prostul, nu știu cum să zic. Da, tot la țeparii de la Garanti Bank mă refer iar dacă ați urmărit faza a fost cam așa: mă plimbam prin Domo gândindu-mă că anul acesta vreau să-mi îmbunătățesc viața, am văzut una – alta, mi-am dorit, m-am dus la biroul de credit, mi s-a șoptit că dobânda DAE e zero procente pe an, după care m-am dus să-mi fac formalitățile de testare a creditului.

Am un salariu OK, compania se simte bine, nu sunt rău platnic, deci clar n-aveam niciun stres. No, asta a fost într-o vineri. Luni mă sună că dacă pot să le duc restul actelor a doua zi, că expiră promoția și din alea. Normal, mă enervez, a doua zi m-am enervat că io am trimis actele dar n-am primit răspuns în timp util. No, miercuri o sun pe domnuca de la bancă să o trag un pic de urechi, numai că mi-a răspuns colega ei, iar ele nu se bagă una peste cealaltă.

OK, sun tot miercuri, dar mai pe seară, să zicem 17,20.

– Bună ziua, Robin Molnar sunt, cu creditul de vineri…

– Știți, oferta noastră a expirat ieri…

– Nu cred.

– Păi știți că șeful…

– Pe penultima pagină scrie clar că nu se modifică condițiile precontractuale până în data de 19. Nu respectați condițiile contractuale.

– Nu depinde de mine, eu n-am nicio vină.

– Domnișoară, eu nu v-o reproșez dumneavoastră persoană fizică, ci dumneavoastră băncii. Nu e nimic personal, e doar biznis.

– Păi știți că…

– Uite cum stă treaba: dacă nu respectați condițiile precontractuale, sunt dispus să NU fac compromisul de a NU mă plânge autorităților, iar acest litigiu ar putea fi rezolvat pe alte căi.

– Știți că o să vorbesc cu șeful…

– Să mă sunați cât mai repede.

Pe la ora 18,20 mă sună:

– Domnul Molnar?

– Da, eu sunt.

– (cu vocea tremurândă) Știți, de la bancă, cu creditul…

– Da.

– Îmi cer scuze că nu v-am sunat mai devreme (pe mine deja mă pufnea râsul), am vorbit cu șeful meu și se va rezolva luni.

– Se va rezolva sigur luni?

– Da.

Să vedeți minune! Creditele cu DAE de 0% se dădeau și azi, eu am fost rezolvat destul de repede (cam o oră, adică) și acum totul este OK. Din ce m-am prins eu, domnișoara de la biroul de credit vroia să mă îmbârlige la un credit de 3679 de lei pe cinci ani cu DAE 48%. Și-o fi zis că a găsit prostul bun de jupuit. Și, no, poate că i-ar fi mers cu altcineva, dar nu cu mine. Un DAE de 0% pe 12 luni este semnificativ mai avantajos comparativ cu un DAE 48% pe cinci ani, să fim serioși.

Vă spun, majoritatea ar fi renunțat când reprezentantul băncii le-ar fi spus că nu se poate și că nu mai pot da creditul bun. Până una – alta, contractul este un act cu efecte bidirecționale și cu obligații de ambele părți. Desigur, pentru asta trebuie să ai un pic de tupeu, să-ți cunoști dreptul și să citești ce semnezi, fie și după ce ai semnat, unele clauze fiind abuzive. În fine, vreau să vă arăt că se poate și să obții ce vrei fără să fii tratat ca o cârpă. Nu trebuie să te țigănești, să te cerți sau mai știu eu ce, nu, trebuie să ai coloană. Repet: trebuie să ai coloană și să nu te lași călcat în picioare.

Iar eu nu accept să fiu călcat în picioare. Sper că unii vor învăța ceva de aici.

4 Comentarii

  1. RCA Ieftin 2011 14 februarie 2011 la 22:21 - Raspunde

    E doar biznis, nimic personal :)) Asta chiar mi-a placut.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.