Un pic de retro-acțiune sinceră, vă rog

Dragilor, după cum știți, m-am implicat în campania Uniunii Europene pe teme de voluntariat, scriind cinci articole pe această temă, după cum urmează:

 1. Voluntar, sau ba?
 2. Let’s Do It România, motive?
 3. Până aici ne-a fost
 4. Donezi? Cât? Când? Cum? Cui? Și de ce?
 5. Lanțul slăbiciunilor

Acum, la final de campanie, mi se cere să spun câteva cuvinte și despre impactul generat de articolele de mai sus. Și dincolo de comentarii, like-uri și share-uri pe Google+ mi-ar plăcea să cred că mai este ceva.

Însă nu pot defini exact ce, de aceea am nevoie de voi, cei care v-ați implicat în această campanie fie doar citind articolele respective, fie și comentând la ele, eventual dându-le mai departe, am nevoie să mă ajutați și să-mi spuneți sincer dacă ați rămas cu ceva și să încercați să definiți ce anume.

Știu că nu este ceva facil, de aceea vă mulțumesc frumos!

4 Comentarii

 1. ocsike 22 noiembrie 2011 la 08:53 - Raspunde

  Ce am înţeles eu din articolele respective:
  – Noi ca popor nu avem chestia asta cu volunatariatul în mentalitate
  – de multe ori ne gândim la voluntariat ca la o muncă prestată , fără remuneraţie
  – se pare că nu ne place să muncim în folosul comunităţii, tocmai lipsei de remuneraţie. (aici ne putem exclude ăştia mai bătrâni, care, pe vremea lui ceaşcă am făcut multă muncă de voluntariat: adunatul frunzelor toamna, umblatul după plante medicinale şi melci, eu am participat chiar şi la construirea Parcului Carol Schreter şi Barajul Râul Mare cu liceeni pe perioada verii, fiind elev de generală, la cerere.)
  – ce nu am văzut eu, sau nu sunt foarte vizibile în online, sunt acţiuni de voluntariat care să schimbe mentalitatea oamenilor.
  Voluntariatul online se pune? este şi asta un fel de muncă… Eu de exemplu caut să promovez cât mai mult anumite acţiuni faine, când nu pot să particip gen Tăşuleasa Social, iar când pot să şi particip, particip, gen Colonia Literară Petrila.
  Sunt cam alambicat de dimineaţă, probabil nu a fost suficientă o cafea, sper să înţelegi ce vreau să zic. 😀

 2. TNH 22 noiembrie 2011 la 10:35 - Raspunde

  Din toate articolele tale am rămas cu ideea că trebuie să-mi caut singură obiectul voluntariatului și să nu mai aștept să mă cheme lumea. Astfel am mai învățat ceva, motiv pentru care îți mulțumesc.

  • Robin Molnar 23 noiembrie 2011 la 08:45 - Raspunde

   Îmi place cum ai formulat răspunsul. Mersi mult.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.