Dezavantajul când ai mașină mică…

Este că nu poți să te muți. Adică, de exemplu, în Lupo nu prea ai ce să cari. Cu siguranță, să zicem, ai putea îndesa în el un dulap de haine. Dar dacă ai mai multe lucruri, mult mai multe, deja devine o problemă.

Să fiu sincer până la capăt, credeam că numai eu aveam problema asta, cu mașina mică și zestrea prea mare, ca să zic așa. Dar se pare că nu și se pare că nu sunt singurul care, deși are mașină, încearcă să se țină la curent cu prețurile închirierilor auto, mai ales pentru mașini mai mari, dar care pot fi conduse c-un permis de categoria B, că nu se știe niciodată când ai de cărat o mobilă, o treabă, o mică agoniseală.

Desigur, soluția ar fi să fac zece ture cu mașinuța Lupo ceea ce, în mod evident, nu constituie o soluție cu adevărat rezonabilă, mai ales că și timpul este un factor în această ecuație și n-ai cum, fizic, să faci zece ture cu mașina prin cartier sau prin oraș, mai ales că nu prea prinzi loc de parcare și-ți ia mai mult să cauți un loc de parcare decât, de exemplu, să conduci. Plus, câte ture pe scări faci? Plus când îți ia să împachetezi.

Povesteam deunăzi c-un om, tot așa, cu mașină mică. Știți cum s-a mutat? Părinții, prietenii și o dubă de închiriat și a ieșit mai ieftin decât dacă ar fi apelat la servicii dedicate, că de mașină de închiriat pentru transport de marfă nici nu putea fi vorba. Pe de altă parte, știți câte dube care au cutie automată sunt de închiriat în Transilvania? Maxim una. Deși, desigur, aș avea pe cine să-l rog să m-ajute.

În fine, nu vreau să divaghez. Cumva mi s-a părut interesant că viața de multe ori îți impune să fii pragmatic și practic și să închiriezi o mașină chiar și atunci când ai, deja, una și deși pentru inchirieri masini Timisoara există soluții, pentru Cluj nu sunt atât de sigur.

În fine, discuția poate avea multe nuanțe: pe ce pui mai mult preț, pe timp, pe confort, pe viteza mutării? Poate doar vrei să testezi o mașină și la dealer știi că nu te lasă decât o tură în jurul sediului, deci vax albina… sau poate vrei să mergi undeva și nu vrei să fii recunoscut, sau vrei să conduci altceva măcar un weekend, sau vrei, pur și simplu, să mergi în altă parte a țării și la cât de mult se ieftinește avionul nici nu va mai avea sens să te duci cu mașina, dacă avionul devine mai ieftin chiar și decât trenul.

În fine, domeniul acesta mi se pare fascinant, pentru că îți oferă posibilități multe de a face ceva. Gândiți-vă câtă libertate îți oferă un serviciu de închirieri auto și, de exemplu, încercați să vă imaginați cum ar fi arătat un serviciu de închirieri auto pe vremea comuniștilor…

Posibilitățile sunt nebănuite.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.