Trecutul pe care trebuie să-l lași în urmă…

[Advertorial] […] Pentru un om cu preocupări din sfera realului, scurtele accese de filozofie care îl apucau pe Finn erau extrem de spumoase și neverosimil de bine fundamentate, condimentate de șiruri logice impecabile alături de o bogată imaginație, făcându-l un plăcut partener de conversație.

În amestecul de filozofie, imaginație și logică, spunea, se află secretul evoluției civilizației umane, plusând că dacă vrei să știi unde vei fi mâine, trebuie să te uiți la confortul de astăzi:

– La început a fost boul și carul sau calul și căruța, râdea Finn savurând un vin sec, după care a venit rândul trăsurilor, mai confortabile, apoi al mașinilor, mai comode și, în sfârșit, al mașinilor hibrid, mai inteligente și mai convenabile decât orice altceva s-a făcut până acum.

[…]

– Este logic, râdea spunând aceasta, lumea evoluează spre comod, convenabil și inteligent. De la dirijabile la avioane cu reacție, mergând până la telefoanele care au evoluat devenind inteligente (smartphone-uri). Totul evoluează pentru a veni în întâmpinarea nevoii noastre de confort…

[…]

În lumina după-amiezii de toamnă târzie ce aștepta prima ninsoare, numai apa mai oferea o maronie pată de culoare peisajului din delta de la Comana, în apropiere de București, cu ale sale ape tulburi ce se întindeau șerpuite pe sub cerul albicios, cu vegetația uscată și gri, trecută precum o vară frumoasă plină de aventuri ce, cu ușurință, ar putea umple un roman captivant și pasional.

De aceea, întrucât băuse un ultim vin la terasa de lângă apa mâloasă, deși ideea de a șofa nu mă încânta, am convenit să-l conduc la hotelul de la aeroportul unde ne vom despărți pentru cine știe cât timp, spre a se întoarce înapoi acasă la Diana lui, cea mai vrednică soție și cea mai de încredere parteneră.

[…]

Toyota Prius - Mașina hibrid

Toyota Prius - Mașina hibrid

Cum aproape că se însera, ne-am savurat ultimele cafele împreună, am adus bagajele lângă mașină, am savurat aerul curat pentru încă vreun minut sau două după care, fără a mă căuta prin buzunare,  am descuiat mașina Toyota Prius doar atingându-i mânerul portierei, am deschis portbagajul încăpător și, pentru a le face loc genților mari pline cu cadouri pentru cei apropiați, am pliat bancheta din spate, proptind bagajele și pornind încet spre acest final izvorâtor al unui nou început.

Totuși, parcurgând drumul spre oraș, cu soarele într-un înflăcărat apus portocaliu, confortul mașinii ne ajuta să spargem din regretul despărțirii și să mai amânăm clipa în care mâinile noastre se vor strânge calde, poate, pentru ultima dată, ascultând muzică voioasă și râzând, spunând că mașina este mai inteligentă decât noi doi la un loc, că poate o să rătăcim drumul cu tot cu GPS, la cât suntem de amețiți de emoție, promițând să ne mai vedem și cu alte ocazii…

[…]

Logo Toyota

Logo Toyota

Paradoxul face ca tocmai în această mașină evoluată și inteligentă să înțeleg că și eu am evoluat, conform teoriei lui Finn, în acest drum prin viață, prin vară și prin țară, iar despărțirea de Finn mă făcea să mă simt obosit, golit, în ciuda faptului că, în curând, călătoria mea va începe.

[…]

În noaptea rece, pe drumul negru și lucios, farurile cu LED ale mașinii iluminau până în depărtări calea ce se așeza, răbdătoare, în fața mea, de acum ghidându-mă spre visele mele, șofând tăcut, încălzit de aerul condiționat bazat pe energia stocată într-o baterie alimentată de la un panou solar, modul de conducere Sinergy Drive al mașinii dându-mi senzația unei libertăți nemărginite.

Am savurat atunci întâia dată plăcerea – nu corvoada – condusului, mai apoi îmbărbătându-mă cu liniștea pustie a parcării aglomerate, dându-i bijuteriei acesteia pe patru roți comanda de parcare și dând în marșarier, făcând ca mașina să se parcheze singură, amintindu-mi că, de atunci, voi merge înainte prin viață, prin evoluție, spre ziua când mașinile se vor conduce singure, ajutând oamenii să regăsească cu drag trecutul pe care l-au lăsat în urmă, spunând:

– Rămâi cu bine!

[…]

Scris pentru SuperBlog 2011.

7 Comentarii

 1. Mihai Todor 30 noiembrie 2011 la 01:59 - Raspunde

  Parcă nu-ți plăcea să conduci 😀

  • Robin Molnar 05 decembrie 2011 la 07:52 - Raspunde

   Deh, dacă se parchează singură, deja parcă începe să-mi placă. =))

 2. Corina M. 30 noiembrie 2011 la 10:50 - Raspunde

  Buna dimineata!
  Asadar, calatoria pe care eu o iubesc mai presus de orice 🙂
  M-am urcat intr-un Prius si as fi spus ca m-am indragostit la prima vedere. Am fost mereu atrasa de aerodinamicitate; insa, pentru ca eu consider chimia importanta dar nu o confund cu dragostea care are nevoie de timp pentru a fi dezvoltata si gustata la inaltul ei rang, raman la iubirea mea Toyota Rav4 🙂

  • Joita lucian 30 noiembrie 2011 la 19:52 - Raspunde

   Se putea cand e vorba de Finn sa nu apara si spiridusul…..Moamaa ce bine arata …TOyota asta….m-a lasat paf paraca e oZN!

   • Corina M. 01 decembrie 2011 la 14:18 - Raspunde

    Da, este o masina foarte tare, cu atat mai mult cu cat este hibrid. Ti-o aratam si in filmul “The next three days” 🙂 Asta era masina pe care o conducea personajul principal 🙂

   • Robin Molnar 05 decembrie 2011 la 08:04 - Raspunde

    E frumoasă și inteligentă. 😉

  • Robin Molnar 05 decembrie 2011 la 07:53 - Raspunde

   Bună să-ți fie inima,

   Cum bune ți-s gândurile despre iubire, chimie și mașini. 😉

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.