Usturoi de Transilvania

Uitați-vă și voi la culori, uitați-vă cu atenție, puneți filmul pe pauză și uitați-vă. Fiți atenți la cum se aude totul, la păsărelele din fundal, la vântul care adie liber, la lumea asta atât de frumoasă din jurul nostru, la cum ignorăm culoarea afundați într-un omniprezent, cotidian și banal gri.

Filmul nu este musai despre Transilvania, cel puțin foarte multe aspecte naturale nu sunt specifice, ci filmul este despre lumea nevăzută din fața ochilor noștri de adulți grăbiți, văzută cu alți ochi și altă patimă și altă trăire de către niște copii care – intuim? – ne vor învăța ceea ce, pe drumul spre împlinire adulă, am uitat.

Priviți și voi! Verdele este verde. Este pur. Nimic nu e gri. Nici măcar oxidul de siliciu, nisipul, nu e gri. E frumos.

Oare, nu cumva, griul este în noi și se reflectă în ochii noștri, oferindu-ne iluzia liniștitoare că vedem griul din exterior, iar nu pe cel din noi? Putem medita, un pic, la asta?

Iar dacă sunt printre voi oameni care doresc să contribuie la film ca-ntr-un crowd funding, pe lângă butonul de Support de pe ReelHouse, vă oferim aici trei conturi de donaţii – în RON, EUR şi USD:
EUR – RO76BTRLEURCRT00K2458901
USD – RO19BTRLUSDCRT00K2458901
RON – RO91BTRLRONCRT00K2458901
Destinatar: Asociaţia “Dianatic”.

Paypal: filmulusturoi@gmail.com

2 Comentarii

  1. Groparu 01 februarie 2013 la 14:44 - Raspunde

    Multumim frumos inca o data, Robintel!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.