Văduva neagră

Asta ar fi porecla laptopului ăstuia, Expert Insight pe numele lui, dacă ar fi în posesia mea. Nu credeam să fie aşa un laptop la aşa un preţ. Mie unul îmi palce la nebunie cum arată, aşa negru cum e el, precum ochii unei ţigănci frumoase şi nebunatice, dar cu finisaje masculine şi elegante. Şi nu e vorba doar de cum arată, nu.

Acest laptop are o putere de calcul cel puţin decentă, ca să nu spun super. Specificaţiile tehnice sunt:

Tip procesor: Intel Core 2 Duo.
Frecvenţa CPU [MHz]: 1660.
Diagonala: 14.1 inch.
Nume procesor: T5450.
Cache [Kb]: 2048.
FSB: 667.
Capacitate hard disk [GB]: 120 GB.
Viteză hard disk [rpm]: 5400RPM.
Interfaţă hard disk: SATA.
Memorie RAM [MB]: 2048.
Memorie maximă: 3072.
Tip memorie: DDR2 667MHz.
Tip Display: WXGA.
Memorie Video: 256MB Shared.
Tip memorie video: 16.7.
Chipset Video: SiS M672.
Rezoluţie optimă: 1280 x 800.
Audio: Realtek ALC662.
Conectivitate: wireless : 802.11b/g AW-GU700.
Cadou: geantă Notebook Expert Insight cu un design care îmbină deopotrivă eleganţa şi funcţionalitatea  [şi vei fi impecabil] şi un stick USB 4 Gb [iar] designul elegant va completa imaginea pe care doreşti să o transmiţi celor din jurul tău.
Porturi: 1 x VGA, 1 x RJ-45, 4 x USB, Căşti/ Microfon.
Baterie: Li-Ion 6 celule.
Cititor carduri: MMC/SD/MS/MS-PRO.
Dimensiuni: 343 x 245 x 34÷36mm.
Greutate: 2.4.
Sistem de operare: Ubuntu 8.04.1 – Linux.
Alte specificaţii:
  • reţea : 10/100.
  • unităţi citire/scriere : DVD +/- RW Toshiba.
  • autonomie de lucru: 2.5 ore.
  • drivere pentru Windows Vista şi Windows XP.

După cum probabil aţi observat acest laptop nu este foarte potrivit pentru jocuri, datorită plăcii grafice de tip SiSM67 care are suport pentru PixelShader 2.0 , Texture Pipelines, Texture Filtering şi Cubic Mapping, dar mnu are suport pentru PixelShader 3.0 sau 4.0 (deci rea nu este, că e mai bună decât ce am eu acum prin casă). Chiar dacă acest laptop nu este cel mai potrivit pentru jocuri eu consider în continuare că poate fi o achiziţie bună pentru că:

  • nu mă joc pe laptop, doar am şi eu unul, decât jocuri simple gen Diamond Mine;
  • dacă vreau să mă joc am la dispoziţie un desktop;
  • dacă investesc bani într-un laptop vreau ca acesta să şi producă. Deci exclud jocurile.
  • dacă vreau musai să mă joc pe laptop atunci cumpăr unul mai scump, care să fie cel puţin 1,000  – 1500 de euro.

Cred că acest laptop are un raport calitate / preţ foarte bun. Procesor Intel Core 2 Duo T5450, adică unul dintre procesoarele de vârf. La fel, 2 GB de RAM, extensibili la 3 GB nu sunt puţini, iar 120 GB de hard disk nu mă fac să mă simt claustrat. Din contră. Cred că la preţul pe care îl are este un laptop foarte bun, dacă te interesează în primul rând viteza de procesare sau cea de reacţie, aşa cum vor mulţi utilizatori, printre care mă număr şi eu.

Îmi mai place la el că are drivere atât pentru Windows XP cât şi pentru Vista, pentru că mulţi producători nu oferă asta, forţând clienţii să-şi cumpere Windows Vista, în timp ce Windows XP este mai ieftin. Şi merge mult mai repede, dacă mă întrebaţi pe mine şi pe alţi 100,000 de specialişti. Practic risipa de resurse este minimă.

Cadourile care însoţesc laptop-ul sunt şi ele interesante şi cred că oricine poate observa calitatea superioară a finisajelor, atât la laptop cât şi la geanta pentru transport sau la husa stick-ului de 4 GB.

Regretul meu sincer este că nu am auzit de ei mai devreme, fiindcă sunt o firmă nouă. Cu siguranţă, însă, că mă vor avea ca şi client, în viitor.

Şi mai am un regret, faptul că SuperBlog 2008, pentru care a fost scris acest articol, se apropie de final. Mult succes tuturor participanţilor şi mulţumiri echipei PCNews pentru faptul că mi-a dat şansa să cunosc multe produse noi şi interesante, printre care şi laptop-ul de faţă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.