Zonga.ro – un serviciu bun

N-am CD-uri cu Queen, nici DVD-uri cu ei și nici nu mi-am achiziționat MP3-uri, pentru că sunt relativ scumpe și nu-i ascult decât ocazional cum, dealtfel, doar ocazional ascult orice altceva în afară de Savatage, AB4, Metallica și Altar.

Dar ieri am petrecut o seară minunată ascultând legal Queen și jucându-mă Heroes 3 (pentru cunoscători, eram necromant și aveam, printre altele, 60,000 de schelete  upgradate), mulțumită lui Zonga, care este un nou serviciu de distribuție legală a muzicii pe internet și care are doar muzică legal de ascultat.

Din cele trei invitații pe care le aveam, două s-au dat în primele două minte (mai am una) și deși serviciul este încă în curs de finisare (private beta), este funcțional și merge bine. Și, mai mult, se aude bine. Cel puțin la Queen am rămas perplex că nu sunt clasicele MP3-uri la 128 Kbps, ci sunt superioare calitativ.

Apoi, îmi mai place că, spre deosebire de Trilulilu, deși ambele site-uri au același “părinte”, muzica se încarcă normal, fără pauze la jumătatea melodiei, fără probleme de streaming, fără bătăi de cap și fără necesitatea de a reîncărca pagina. Dar cel mai mult îmi place că nu apar erori de genul: “nu aveți voie să ascultați piesa asta în țara Dvs.”, sau “melodia a fost ștearsă de către utilizatorul care a postat-o”, cum se întâmplă acum pe toate site-urile de gen.

Singura chestie care mi se pare mai puțin uzuală la Zonga este interfața. Acum este așa, dar mi-ar fi plăcut să fie așa, mai pentru cei care au prins Winamp în zilele lui de glorie (apropo, îl mai folosește careva?) deși, chiar și așa, aceasta este facil de folosit în varianta actuală.

Oricum, de-abia aștept ca serviciul Zonga.ro să se lanseze oficial și pentru marele public și cred că oamenii de bună credință vor aprecia că pot asculta muzică legal, ieftin și corect.

P.S. Mai am o invitație de dat. S-a dat.

14 Comentarii

 1. Bogdan 11 februarie 2012 la 12:01 - Raspunde

  O vreau eu 🙂

  • Robin Molnar 11 februarie 2012 la 12:10 - Raspunde

   O ai pe mail-ul cu care te-ai semnat la comentariu. Mersi. 🙂

 2. Bogdan 11 februarie 2012 la 12:16 - Raspunde

  Mersi si eu.

 3. Mihai Todor 11 februarie 2012 la 21:14 - Raspunde

  Eu mai folosesc Winamp, cu skin-ul clasic “The Silence v5“. Nu am reușit să mă obișnuiesc cu interfața “modernă” care și papă o droaie de resurse inutil și, deși sunt convins că au apărut alte playere mult mai deștepte, pentru ce am eu nevoie, Winamp este foarte bun 🙂

 4. Bogdan 11 februarie 2012 la 23:14 - Raspunde

  Am trecut de perioada cand winamp consuma resurse. Aia era cand foloseam P2 @ 250 Mhz. Iar ca player e ok. Cu un DFX e beton.

 5. joita lucian 13 februarie 2012 la 23:28 - Raspunde

  Ori am eu probleme cu netu ori au ei ecva la server..ca la mine Zonga nu prea vrea sa se incarce..erem curios sa vad si eu ce e!

 6. brontozaurel 14 februarie 2012 la 16:34 - Raspunde

  YouTube ramane #1 pentru mine, din urmatoarele motive:
  1. YouTube are cati? 6-7 ani? si, in consecinta, TONE de muzichii;
  2. n-am mai intrat pe Zonga sa vad ce a mai aparut pe acolo din prima zi incoace, este posibil sa mai fi aparut chestii interesante si pentru mine – tu zici de Queen, am mai auzit pe altcineva zicand de Gamma Ray… insa in prima zi nu am gasit nimic sa ma coafeze in afara de WASP; in schimb, pe YouTube gasesc TONE de muzichii care imi plac mie;
  3. YouTube este international, deci au cont oameni normali, trupe, case de discuri din intreaga lume, care urca clipuri live, piese noi, proaspete, fierbinti;
  4. m-am invatat si eu cam care clipuri au sanse sa reziste si care s-ar putea sa fie sterse; cele de pe canalele oficiale ale caselor de discuri, ale artistilor/ fan-cluburilor oficiale; majoritatea clipurilor live (exceptie facand uneori cele care apar si pe DVD-uri oficiale/ cele inregistrate de la televizor); cele cu muzica unor trupe putin cunoscute, care nu doar ca nu se plang ca le-ai pus muzica la liber pe YouTube, da’ iti mai si lasa comentariu cu multumiri ca ii promovezi…
  5. a invatat si YouTube sa treaca peste clipurile care nu mai exista intr-un playlist;
  6. YouTube invata ce imi place si are de unde sa imi sugereze muzichii noi care chiar sa ma intereseze; pe YouTube am descoperit Insomnium, Sepent, Sonic Altar, HammerFall, Serenity, Delain, Mors Principium Est, Kalmah, Wolf, Mayan, Seven, Outloud, Stampede, Sinner, Brainstorm, Barclay James Harvest….

  PS – Nu mi-a placut niciodata Winamp.

  • Mihai Todor 15 februarie 2012 la 01:04 - Raspunde

   Heh, nu știam că-ți place Sinner 🙂

  • Robin Molnar 16 februarie 2012 la 08:55 - Raspunde

   Mie nu-mi place la YouTube că n-au o calitate omogenă a sunetului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.