Ficăței de pui răcoritori cu ipiu și cartofi prăjiți

Înainte de toate: n-am mai mâncat cartofi prăjiți cred că de două luni, așa că o sută de grame am băgat în mine, de poftă.

No, pentru rețeta asta m-am folosit de o specialitate ungurească de murături de ardei iute, specialitate numită ipiu (314ra2, ai legătura să ne dai și nouă rețeta). Astfel, într-un bol am pus două linguri bune de ipiu, o lingură de oțet, o linguriță de piper și una de boia și o lingură de frunze de pătrunjel uscat și una de ulei.

Peste amestecul de condimente am pus bucățile de ficăței de pui și am amestecat astfel încât ficățeii să se mânjească, după care am adăugat și niște apă, cât să acopere parțial ficățeii. După care i-am lăsat la marinat la rece, în frigider, peste noapte.

Apoi i-am gătit la grătar, mai făcuți că așa îmi plac mie. Garnitura este din cartofi prăjiți tăiați rondele. Mi-a ieșit asta:

Ficăței de pui picanți și răcoritori în ipiu, cu cartofi prăjiți

Ficăței de pui picanți și răcoritori în ipiu, cu cartofi prăjiți

No, poftă bună!

15 Comentarii

  1. Daniela 14 iulie 2011 la 15:02 - Raspunde

    Ohooooo! Ce pofta mi-ai facut! Hai ca gatesti bine si vad ca esti pasionat de asta…. Este un lucru bun.

  2. Ileana 14 iulie 2011 la 15:07 - Raspunde

    Mi s-a facut o mare pofta de cartofi si ficatei prajiti. Dabea astept sa incerc si eu reteta ta. Sper sa iasa si sa arate la fel de bine.

  3. Ana 14 iulie 2011 la 15:09 - Raspunde

    Mi-e nu-mi par facuti, imi par arsi. Si moi. N-am mai mancat cartofi prajiti de mai bine de 6 ani (traume de la cutremurul din toamna lui 2004 care m-a prins cu tigaia cu cartofi prajiti in mana, stand intr-un picior, in timp ce cu degetele de la celalalt ma scarpinam la genunchiul primului… cel de sustinere), dar inainte de asta imi placeau crocanti, foarte subtiri (sforicele de 1mm) si nearsi. Se prajeau foarte repede, dar era groaznic cu taiatul. Imi lua 5 pana la 8 ore sa tai cartofii pentru o tura (nu glumesc).

    • TNH 14 iulie 2011 la 18:27 - Raspunde

      OMG! (nu, nu organisme modificate genetic) Am crezut că sor’mea era singura dusă cu pluta când cerea cartofi prăjiți tăiați subțire de tot, nu chiar de 1 mm, dar pe-acolo. Și nu cumva să-i fi prăjit prea mult, nu, trebuiau să fie crocanți și galbeni – dacă ieșeau puțin mai bronzați venea sfârșitul lumii. Niciodată n-am înțeles de ce nu îi făcea singură. Bine că ne-am lăsat de prăjeli în urmă cu mulți ani.

      • Robin Molnar 14 iulie 2011 la 21:27 - Raspunde

        Nu erau chiar la un milimetru. 😀

      • Ana 15 iulie 2011 la 13:12 - Raspunde

        Macar eu nu chinuiam pe altcineva si ii curatam, taiam si prajeam singura 🙂

    • Robin Molnar 14 iulie 2011 la 21:25 - Raspunde

      Nu i-am ars. Nu a ieșit poza în lumina aia, că afară ploua.

  4. haolica 14 iulie 2011 la 15:44 - Raspunde

    ficatei? bleah 🙁

    baga si tu ceva cu niste fructe, gen ciorchine de pulpa de porc sau cotlet pe gratar

  5. joita lucian 15 iulie 2011 la 00:14 - Raspunde

    Ma prinzi numai dupa ora 22 si nu am vooie sa mananc vrei sa imi iasa bube pe limba?:))

Dă-i un răspuns lui haolica Anuleaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.