Acest website are nevoie să folosească cookies, care sunt niște fișiere text de mici dimensiuni ce conțin referințe specifice, dar nu explicite, stocate pe computerul voastru, astfel încât, de exemplu, atunci când lăsați un comentariu, datele din formular să se salveze, dar nu numai.
Fără acces la cookies, aceste date nu se vor salva.
Pentru a afla mai multe despre cum folosim informațiile și despre dreptul vostru asupra datelor voastre, vă rugăm să consultați pagina Politica de Confidențialitate.
Puteți modifica accesul la aceste cookies accesând taburile din stânga.
Mai bine ți-ai lua un steamer dacă nu vrei să gătești în ulei. Costă cam 100 de RON 🙂
=) Da, îmi iau. Unde-l pun şi pe ăla? =)
@Robin: Unde încape 😀
=D Da, pe dulap sau în cămară. Numai că nu sunt suficient de înalt! =D
=) cartofii ies deliciosi cu sosul de la pui
(toata chestia sa nu pui prea multi ca pierde din iz)
Acu nu\’s ce cura de slabire iese ..da e buna =D
=D Da, ieste foarte bine. Mâncarea. Cura? Habar n-am. =D
sa-ti fie de bine 🙂
=D Mersi, mersi! Îmi este! =D
Şi te mai miri că nu slăbeşti. Ştiai că chimicalele alea din vegeta (orice marcă) favorizează depunerea de grăsime? Adică cu cât mănânci mai mult şi mai des, cu atât o să fii mai gras. În plus, glutamatul de sodiu conţinut de acestea, pe lângă faptul că stimulează papilele gustative (de-aia îi zice \”potenţiator de gust\”), mai dă şi dependenţă în sensul că pe măsură ce te obişnuieşti să consumi alimente ce îl conţin, îţi va fi tot mai greu să le ocoleşti? =)
=( Nu, nu ştiam. Dar acum că ai precizat, o să încep să mă feresc. =D
Pe mâine mi-am făcut ouă umplute. Merge? =D
Umplute cu ce? Cu maioneză cumpărată? Dacă da, atunci e nasol… :dizzy:
:onoes: Păi nu ştiu să fac maioneză vegetală, aşa că a trebuit să o cumpăr. :onoes: No, nici nu mai ştiu ce să mănânc. T_T Idei, ceva?
Maioneză simplă: pui într-un bol un gălbenuş fiert şi unul crud, un praf de sare şi câteva linguri de muştar. Le amesteci pe astea şi după aia începi să pui ulei. Amesteci cu mixerul, nu cu lingura, că n-are sens să te oboseşti. Dacă pui prea mult ulei dintr-o dată, nu e nicio problemă, cu mixerul se rezolvă. Îţi ia max. 5-10 minute.
Alte idei: fă-ţi supă de pui fără chimicale. Carne de pui, morcovi, păstârnac, pătrunjel rădăcină şi o ceapă (legumele le adaugi când carnea a început deja să fiarbă). La sfârşit pui sare şi pătrunjel frunze. Dacă vrei poţi să pui şi ţelină, iese super, dar numai dacă ştii sigur că faci un lucru bun. XD (Legumele poţi să nu le scoţi din supă dacă sunt tăiate mic pentru că dau un plus de savoare.)
=D Sărumâna. Este o reţetă interesantă şi promit să o încerc cât mai curând. =D La felul 2 ce-mi recomanzi? =D
Cumperi de la supermarket un set de pungi pentru friptură, ca alea de la Maggy, dar fără condimente. Într-o pungă bagi pulpe de pui şi cartofi tăiaţi cuburi, condimentezi cu sare şi un praf de piper, piper numai dacă vrei, apoi o dai la cuptor. Dacă ţi se pare carnea prea seacă, data viitoare adaugi puţin ulei. Dacă vrei poţi să o mănânci cu castraveţi muraţi.
Te rog să observi că recomand mâncăruri simple, care cer puţin efort. :nuu:
@TNH: Da\’ maioneza nu îngrașă? 😛
Ba îngraşă, dar măcar nu conţine toate ingredientele alea de pe eticheta celei cumpărate, de genul stabilizator, potenţiator, aromă identic naturală, agent de îngroşare, etc.
=D Mulţumesc. Aşa o să fac. =D
Eu maioneza o fac cu lingura. Si tot atata imi ia 10 min.
Mai Robin daca vrei ceva bun iti recomand snitele din carne de vitel cu cartofi natur.
tai carnea, o bati, apoi o dai prin faina, prin oul in care pui sare si piper si apoi prin pesmet. Eu am o craticoiara mica in care pun ulei putin mai mult cat sa fac snitelele sa pluteasca. Vor iesi niste snitele foarte crocante si gustoare.
Cartofii natur i-am facut in felul urmator: am fiert cativa cartofi in coaja, i-am curatat, i-am taiat in 4 sau in 6, apoi i-am pus intr-o tigaie mai lata si destul de inalta sa se caleasca in putin ulei(foarte putin) pana s-a facut o crusta (nu i-am lasat mai mult de 5-10 min) astfel incat sa nu se sfarame. Am pus foarte putina vegeta si mult patrunjel. Miam miam
Am mai facut o ciorbica taraneasca cu legume si carne de vitel si acrita cu zeama de varza. Vreau sa zic ca desi eu nu prea mananc ciorbe asta a iesit dumnezeieste. Si am mai facut tocanita de ciuperci cu garnitura de orez. Si bonusul salam de biscuiti. Am gatit sa avem pentru toata saptamana ca noi ajungem destul de tarziu acasa.
Pofta buna in continuare!
Da, dacă tot s-a apucat de călcat cămăşi, poate să facă şi maioneză cu lingura. Şi dup-aia, să facă apret de-ăla din făină pentru cămăşi, dacă tot vrea să se perfecţioneze. Hihi!
Se mai chinuie el cu faina! Exista solutie pentru apret (am vazut la Kaufland. Si nu e scumpa.
oricum Robi spor la treaba! =D :kawaii:
Ştiu că e, dar dacă tot calcă rufe şi face maioneza cu lingura, ar putea să şi-l facă singur (apretul), că văd că e pe drumul cel bun. =D =D =D
=D Păi no, mai trebuie să învăţ să cos la maşină şi să croşetez. =D
Eu știu să cos la mașină 😛 (știam și să tricotez la un moment dat :whistle:)
=D Nu ştiu dacă să râd sau să plâng! =D
@Robin: Bre, ai dat de dracu\’. Sunt curios cum o să îți iasă apretul 😛 Vezi că nu merge să îl înlocuiești cu aracet 😆
=D Nici nu ştiam că se mai poartă cămăşile apretate. =D
si te mai miri de ce ai fundul mare :whistle:
=D Dragă, am creierul imens. Ceva trebuie să compenseze când mă aplec. =D
Lauda-ma gura ca de-aia-ti dau mancare! =D :kawaii:
=) Logic. Şi de bun simţ, dealtfel. =)