O cafea neobișnuită

Am inventat o rețetă neobișnuită. Iau apa clocotită și pun în ea două linguri de cafea și două de zahăr. Amestec. Apoi deasupra pun niște lapte înghețat, sloiuri, apoi omogenizez prin amestec. Și las băutura vreo o jumătate de oră, fără să-i fac nimic (nu o amestec, nu o mut). Iese un soi de sana cu cafea, absolut delicioasă, după părerea mea.

Nu, nu îmi iese în fiecare zi, pentru că închegarea depinde de mai mulți factori (cantitatea de apă fierbinte, concentrația de cafea, tipul laptelui). Știu sigur, însă, că treaba asta nu iese cu lapte procesat, ci doar din ăla de la dispensor, fiert și înghețat. E un fel de frappe, doar că o idee mai gros.

Se servește la temperatura camerei sau la temperatura normală a băuturii. Nu se încălzește. Nu se bea decât proaspătă. Nu se bea seara băutura făcută dimineața.

P.S. V-am spus că am lucrat la distribuția de cafea, nu?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.